In september 1971 wordt de langspeelplaat Look At Yourself van de Britse hardrockband Uriah Heep uitgebracht op het Mercury-label in Noord-Amerika. Enkele weken later verschijnt de Britse/Europese release op het Bronze Records-label. Het is het derde studioalbum van de band en opvolger van Salisbury, ook uit 1971. Look At Yourself is op vinyl, muziekcassette en 8-track cassette uitgebracht. 

De opnames werden in juli 1971 gemaakt in de Lansdowne Studios in Londen, met opnieuw Gerry Bron als producer, een functie die hij al sinds het debuutalbum …very ‘eavy …very ‘umble uit 1970 bekleedde en volhield tot Conquest uit 1980. Voordat Bron met Uriah Heep werkte, produceerde hij onder meer singles voor Manfred Mann (zoals Ha! Ha! Said The Clown, My Name Is Jack en Fox On The Run) en Gene Pitney. Hij was ook de naamgever van zijn eigen platenlabel, Bronze Records, waarop naast Uriah Heep van bands als Manfred Mann’s Earth Band, Motörhead, The Damned, Girlschool en Hawkwind platen uitkwamen. Gerry Bron was tevens als manager van diverse acts actief, zoals Gene Pitney, Marianne Faithfull, Manfred Mann en Colosseum.

De bezetting van Uriah Heep op Look At Yourself bestaat uit David Byron – zang (behalve op de titelsong), Mick Box – lead en akoestische gitaren, Ken Hensley – orgel, backing vocals, lead vocal op de titelsong, piano, gitaar, akoestische gitaar, Paul Newton – basgitaar en Iain Clarke – drums (die niet werd genoemd op de originele release; hij speelde ook alleen op dit album en toerde met de band in 1970 en 1971, na het vertrek van drummer Keith Baker kort na de opnames van Salisbury). Aan het album werkten ook enkele gastmuzikanten mee: Manfred Mann op Moog synthesizer (op July Morning) en drie leden van de band Osibisa: Ted Osei, Mac Tontoh en Loughty Amao op percussie (op Look At Yourself).

Op het originele album staan zeven songs; vier ervan zijn geschreven door Ken Hensley, twee door hem en David Byron en eentje samen met Byron en Mick Box. Kant A opent met de titelsong, Look At Yourself, gezongen door Ken Hensley (omdat Byron tijdens de opnames stemproblemen had; tijdens de concerten zong hij de song wel altijd). Alle andere nummers worden door David Byron gezongen. Track 2 is I Wanna Be Free, gevolgd door de klassieker July Morning (10:36 lang). Kant B opent met Tears In My Eyes, gevolgd door Shadows Of Grief (8:39), What Should Be Done en afsluiter Love Machine. De totale speelduur is 41:14.

De voorkant van de hoes laat twee ogen zien en daaronder een soort spiegel, die een beetje het effect heeft van een spiegel op de kermis. De foto’s van de bandleden geven de indruk dat ze vanaf  zo’n lachspiegel gemaakt zijn. Douglas Maxwell Ltd. is verantwoordelijk voor het hoesontwerp. Op de Amerikaanse release is alleen een afbeelding van een spiegel te zien en op verschillende andere releases zijn variaties op het originele ontwerp te zien.

Van het album zijn verschillende singles gehaald, uiteraard Look At Yourself, met als B-kant Simon The Bullet Freak in het VK. Andere B-kanten zijn What Should Be Done (o.m. in ons land), Love Machine (VS) en Tears In My Eyes (Japan). I Wanna Be Free/What Should Be Done kwam in de VS uit en July Morning/Love Machine in Japan en Venezuela. In alle gevallen zijn de A-kanten ingekorte versies (edits).

Over verkoopresultaten is niets bekend, wel dat nummer 39 op de Britse albumlijst werd behaald. In Nederland heeft de plaat in elk geval de albumlijsten niet gehaald. Ook de single Look At Yourself haalde de hitparade in ons land niet.

In 1986 kwam Look At Yourself op cd uit en in 1993 een geremasterde versie, met twee bonustracks: de singleversie van Look At Yourself en What’s Within My Heart (geschreven door Ken Hensley). In 2003 verscheen de Extended Deluxe cd, met naast het gewone (geremasterde) album zeven bonustracks: What’s Within My Heart (outtake), Why (vroege versie) (geschreven door Box/Byron), Look At Yourself (single edit), Tears In My Eyes (extended mix), What Should Be Done (alternatieve versie), Look At Yourself (live at the BBC) en What Should Be Done (live at the BBC). Op het moment van schrijven is nog niet bekend wanneer het album als uitgebreide dubbel-cd uitkomt, in de serie die platenmaatschappij BMG vanaf deze week in fases uitbrengt.