Op 20 oktober 1950 werd in Gainesville, Florida, Verenigde Staten, Thomas Earl Petty geboren, die we allemaal leerden kennen als zanger-gitarist Tom Petty, die met zijn band The Heartbreakers sinds 1976 veel internationaal succes oogstte.  Op 2 oktober 2017, oftewel een kleine drie weken voor zijn 67e verjaardag, overleed hij, een week na het eind van de tournee ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van de band.

Tom werkte graag samen met andere muzikanten, vandaar een keuze uit de vele samenwerkingen van hem met diverse grootheden uit de muziekwereld, een tiental in een willekeurige volgorde.

Tom Petty & Stevie Nicks – Stop Draggin’ My Heart Around / I Need To Know

Dit duet met Stevie Nicks werd opgenomen tijdens het Heartbreakers homecoming concert bij de University Of Florida in Gainesville, de geboorteplaats van Tom Petty.

Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne en anderen – While My Guitar Gently Weeps

Een geweldige line-up tijdens de Hall Of Fame Inductions in 2004 als eerbetoon aan George Harrison.

Traveling Wilburys – End Of The Line

Deze band kan natuurlijk niet ontbreken… Tom deelt de leadzang met George Harrison, Roy Orbison en Jeff Lynne op deze song van het eerste album van Traveling Wilburys.

Bob Dylan en Tom Petty – Knockin’ On Heaven’s Door

In 1986 waren Tom Petty & The Heartbreakers de begeleidingsband van niemand minder dan Bob Dylan, tijdens diens True Confessions Tour. Helaas deed deze tour Europa niet aan…

Eddie Vedder met Tom Petty & The Heartbreakers – The Waiting

De Pearl Jam zanger deed wel vaker mee tijdens optredens van de band (o.m. ook in Amsterdam in 2012). Deze opname is uit juli 2006 in het Pepsi Center, Denver, Colorado.

Mudcrutch – Lover Of The Bayou

Deze cover van The Byrds wordt uitgevoerd door Tom Petty’s eerste band Mudcrutch, afkomstig van het gelijknamige album uit 2008, tijdens de reünie van de band.

Johnny Cash met Tom Petty – Solitary Man

Tom Petty werkte mee op deze cover van Neil Diamond op het album American III: Solitary Man, met uiteraard Rick Rubin als producer.

Neil Young & Tom Petty – Everything Is Broken

Duet van een Bob Dylan-cover op het Bridge School Benefit-concert op 28 oktober 1989.

Dave Grohl met Tom Petty & The Heartbreakers – Runnin’ Down A Dream

De Foo Fighters-voorman valt in op drums tijdens een optreden in het populaire Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live.

Roger McGuinn met Tom Petty & John Jorgenson – Mr. Tambourine Man

Een opname uit de jaren negentig in de legendarische The Troubadour in Los Angeles van deze Bob Dylan-song, in de versie zoals The Byrds die bracht.