Ja, dit lijstje is precies wat je denkt dat het is. Seks en muziek gaan nu eenmaal perfect samen en dat is in de classic rock zeker niet anders. The Doors, Led Zeppelin, KISS, Van Halen… voor deze en veel andere bands is seks een dankbaar onderwerp. We hebben even rondgevraagd op de redactie en kwamen tot deze ultieme soundtrack voor een onvergetelijke nacht. En wees gerust, we hebben het allemaal heel beschaafd gehouden!

1. Foreigner – I Want To Know What Love Is

Een uitstekende keuze om de avond mee te beginnen en jou en je partner in de juiste stemming te brengen – althans, in de originele versie en niet die van schreeuwlelijk Mariah Carey. Deze klassieker van Foreigner is immers een van de ultieme love ballads. Een beetje braaf, maar daar brengt de volgende artiest wel verandering in.

2. Bryan Ferry – Slave To Love

Of het nou met Roxy Music of solo is, Bryan Ferry weet altijd een zwoele sfeer te creëren. En als je slechts één nummer moet kiezen voor deze playlist kom je al snel uit bij de hit Slave To Love, die niet voor niets gebruikt werd in erotisch geladen speelfilms als 9½ Weeks met Kim Basinger en Bitter Moon van Roman Polanski.

3. Peter Frampton – Baby, I Love Your Way

Om even bij filmreferenties te blijven: bij het horen van Baby, I Love Your Way vraagt het hoofdpersonage in de komedie High Fidelity met enige walging: ‘Is that fucking Peter Frampton?’ Toch blijft deze ballad een van de ultieme classic rock-liefdesliedjes, uiteraard vooral in de versie op Frampton Comes Alive! Overigens is een andere hit van de toenmalige krullenbol, I’m In You, een sterke afrader voor in de slaapkamer!

4. Bad Company – Feel Like Makin’ Love

Oké, genoeg ballads voor nu. Tijd voor wat harde eh… gitaren! Feel Like Makin’ Love is de perfecte overgang naar échte rock, aangezien de coupletten akoestisch zijn en er in het refrein een paar flinke powerchords in worden gegooid. De tekst draait er niet omheen en de titel van het bijbehorende album, Straight Shooter, evenmin.

5. The Jimi Hendrix Experience – Foxy Lady

Deze Hendrix-klassieker ademt seks, zowel muzikaal als tekstueel: ‘I’ve made up my mind/I’m tired of wasting all my precious time/You’ve got to be all mine, all mine’. En net voordat Jimi zijn gitaar laat kreunen en krijsen: ‘Here I come baby/I’m comin’ to get ya!’ Maar houd je nog even in, we zijn nog niet eens op de helft van onze playlist!

6. The Doors – Touch Me

Eén van onze medewerkers noemde The Doors onlangs ‘de meest sexy classic rockband’ en daar zou hij zomaar eens gelijk in kunnen hebben. Of je nu een zwoel nummer als Indian Summer opzet of voor een meer uptempo song als Break On Through gaat, deze band kan altíjd in een playlist als deze. De titel en tekst van Touch Me spreken voor zich. Als we de film The Doors van Oliver Stone moeten geloven, ging Jim Morrison tijdens één concert nog een stapje verder door ‘Come on, come on, come on, now suck me baby’ te zingen…

7. AC/DC – Hard As A Rock

AC/DC heeft natuurlijk wel meer nummers gemaakt die zich lenen voor deze playlist, zoals You Shook Me All Night Long en Touch Too Much. Waarom we voor Hard As A Rock gaan? De titel en tekst (‘Her hot potatoes will elevate you/Her bad behavior will leave you standing proud’) spreken voor zich.  Te vinden op het album Ballbreaker uit 1995.

8. Queen – Get Down, Make Love

Een voor de hand liggende Queen-song voor dit lijstje was natuurlijk Body Language geweest. Helaas is dat – op z’n zachtst gezegd – niet echt een muzikaal hoogtepuntje in de geschiedenis van de band. Liever gaan we voor deze albumtrack van News Of The World (1977), ondanks het wat vreemde instrumentale intermezzo. Dat gedeelte is waarschijnlijk voor sommigen net wat minder opwindend, maar het volgende nummer maakt dat meer dan goed…

9. Led Zeppelin – Whole Lotta Love

Een van onze schrijfsters vond Whole Lotta Love maar een rare keuze en zou ‘m liever inruilen voor een Led Zep-nummer als I Can’t Quit You Baby. Maar kom op: alles aan deze klassieker ademt seks, van Jimmy Page’s openingsriff tot Robert Plants hoge uithalen in het middenstuk. Bij ondergetekende was Whole Lotta Love zelfs de eerste songtitel die in hem opkwam bij het samenstellen van dit lijstje.

10. ZZ Top – Pearl Necklace

Voor wie niet weet wat een ‘pearl necklace’ is: we gaan dat hier niet uitleggen. En voor wie het wel weet maar het allemaal wat beschaafder wil houden: ruil dit pareltje gerust in voor een andere ZZ Top-kraker. Zoals Tush, Legs of Gimme All Your Lovin’.

11. Whitesnake – Slide It In

Ook deze songtitel laat weinig aan de verbeelding over en ook hiervoor geldt: mocht het te vulgair zijn voor je, er zijn van deze band genoeg andere krakers te vinden die in dit lijstje passen. Lovehunter, Slow An’ Easy, Give Me All Your Love, The Deeper The Love… take your pick!

12. KISS – Love Gun

Onze excuses, maar we ontkomen niet aan de ietwat foute songtitels en teksten (‘I really love you baby, I love what you got/Let’s get together and we can get hot’). Zeker niet als we het over KISS hebben. Sterker nog, we zouden deze playlist net zo goed kunnen vullen met alleen maar nummers van deze band! Ga maar na: Calling Dr. Love, Makin’ Love, Charisma, I Was Made For Lovin’ You, Lick It Up…

13. Van Halen – Eruption

Ook Van Halen kun je niet zelden op een schunnige tekst betrappen, maar wij kiezen hier voor een instrumentaal stuk. Vanwege de songtitel zou je hier zomaar iets achter kunnen zoeken, maar wij horen natuurlijk gewoon graag Eddie Van Halens gitaarsound door de slaapkamer schallen, wat dacht jij!

14. REO Speedwagon – Keep On Loving You

We brengen het tempo en volume weer even omlaag met de AOR van REO Speedwagon. Het kan nooit kwaad om elkaar nog even de liefde te verklaren met deze heerlijke meezinger: ‘I don’t wanna sleep, I just wanna keep on loving you.’

15. Toto – Stop Loving You

De Toto-haters – en dat zijn er nogal wat – kunnen nu op ‘stop’ (of ‘replay’ voor de volhouders onder ons) drukken, maar wij plakken er graag nog even een klassiekertje van deze mannen aan vast. Steve Lukather is het overigens wel gewend dat mensen de songs van zijn band gebruiken voor seksuele activiteiten. In 2013 vertelde hij aan Lust For Life: “Vijfendertig jaar later worden onze songs nog steeds gedraaid en ze betekenen veel voor anderen. Soms hoor ik van mensen dat ze trouwden op onze muziek, of dat ze er hun eerste pijpbeurt bij kregen.” En wij hadden ons nog wel voorgenomen dit artikel beschaafd te houden!