Vandaag wordt Scorpions-frontman Klaus Meine 71 jaar. De zanger is natuurlijk bekend vanwege zijn typische stemgeluid en zijn opvallende uitspraak van sommige Engelse woorden. Meine componeerde bovendien de grootste hit van de band, getiteld Wind Of Change en verder wordt hij gerekend tot de beste hardrock/metal-zangers aller tijden. Tijd voor een top 10 van de beste Scorpions-albums.

10. Lonesome Crow

Het debuutalbum van de Duitse hardrockband Scorpions getiteld Lonesome Crow verschijnt op 9 februari 1972 en het is net enige Scorpions-album met leadgitarist Michael Schenker (16 jaar pas) als fulltime bandlid. Lonesome Crow is geen typische hardrockplaat, want de meeste songs zijn nogal donker en mysterieus. De ritmesectie op dit debuutalbum bestaat uit de onbekende Lothar Heimberg (basgitaar) en Wolfgang Dziony (drums). Lonesome Crow was geen commercieel succes, ondanks uitstekende nummers als In Search Of The Peace Of Mind en de 13 minuten durende titelsong.

9. Savage Amusement

Savage Amusement is het tiende studioalbum van Scorpions en het was het laatste album dat Dieter Dierks voor de band produceerde. Savage Amusement bevat een aantal ‘radiovriendelijke’ songs maar gelukkig ook weer een paar stevige rockers zoals Don’t Stop At The Top en We Let It Rock. Bekendste nummers van Savage Amusement zijn natuurlijk Rhythm Of Love en Passion Rules The Game, deze twee nummers werden, net als Believe In Love, ook als single uitgebracht. Savage Amusement was een commercieel succes en piekte op plek 18 in Engeland en plaats 5 in de Amerikaanse Billboard 200.

8. Fly To The Rainbow

Het tweede album van Scorpions, Fly To The Rainbow, verschijnt op 1 november 1974 en op dit album is Michael Schenker vervangen door Ulrich Roth. Zijn kenmerkende Jimi Hendrix-achtige gitaargeluid domineert in de zeven songs van Fly To The Rainbow. Hoogtepunten op dit album zijn vooral de langere nummers zoals Drifting Sun, een compositie van Roth, en het titelnummer, dat apart genoeg gecomponeerd werd door Michael Schenker en Roth. Maar het bekendste nummer van Fly To The Rainbow is toch wel Speedy’s Coming, een compositie van Schenker (Rudolf) en Meine. Desondanks was Fly To The Rainbow geen commercieel succes, helaas.

7. Virgin Killer

Het album met een van de meest omstreden hoezen aller tijden heet Virgin Killer. De vierde studioplaat van The Scorpions verschijnt op 9 oktober 1976 en was het eerste Scorpions-album dat ook buiten Europa – lees: Japan – aandacht kreeg. De twee singles van het album, te weten Pictured Life en Virgin Killer, zijn redelijke bekende nummers, maar waren toch geen commercieel succes. Het beste nummer van Virgin Killer is toch wel de Roth-compositie Polar Nights, dat vooral door het fantastische gitaarspel opvalt. De versie op het dubbele live-album Tokyo Tapes is nog beter.

6. In Trance

Het derde studioalbum van In Trance verschilt muzikaal gezien nogal van de eerste twee albums, want In Trance (17 september 1975) bevat tien korte, typische Scorpions-hardrocknummers, voornamelijk composities van Schenker, Meine en Roth. In Trance was de eerste plaat die geproduceerd is door Dieter Dierks. Ook In Trance is vooral bekend vanwege de omstreden lp-cover. Qua songs zijn vooral Dark Lady, Top Of The Bill, Evening Wind en de titelsong, ook als single uitgebracht, de moeite waard. Het album, evenals de single, was helaas geen commercieel succes.

5. Taken By Force

Taken By Force is het vijfde studioalbum van Scorpions en verschijnt op 4 december 1977. Het is het eerste Scorpions-album met drummer Herman Rarebell en het laatste met gitarist Roth, die vervangen wordt door Matthias Jabs. Van Taken By Force verschijnen twee singles, te weten He’s A Woman-She’s A  Man en het nog door Roth gecomponeerde The Sails Of Charon. Taken By Force is een meer dan uitstekend Scorpions-album met muzikale hoogtepunten We’ll Burn The Sky, Steamrock Fever, He’s A Woman – She’s A Man en Born To Touch Your Feelings. Helaas was het album toch niet zo succesvol.

4. Love At First Sting

Het negende studioalbum Love At First Sting is de succesvolste Scorpions-plaat in Amerika en dat komt voornamelijk door de hits Rock You Like A Hurricane, Big City Nights en de ballad Still Loving You. Vooral dat laatste nummer was een hit in Zwitserland (plaats 3), Frankrijk (plaats 3) en Amerika (plaats 25). Love At Fist Sting behoort volgens velen tot het betere rockwerk van Scorpions en dat komt waarschijnlijk door de eerdergenoemde hits en nummers zoals Bad Boys Running Wild en Coming Home. In ieder geval was het een zeer succesvol album voor de band en nog steeds worden de hits van Love At First Sting live ten gehore gebracht en meegebruld door het publiek. Ook hier is de lp-hoes weer controversieel.

3. Animal Magnetism

Het zevende studioalbum Animal Magnetism verschijnt op 31 maart 1980 en ook dit album heeft, alweer, een nogal omstreden lp-hoes. Van Animal Magnetism verschijnen maar liefst vier singles, namelijk Lady Starlight, Hey You, Make It Real en The Zoo. De twee laatstgenoemde songs behalen zelfs verdienstelijke plaatsen in de Engelse Singles hitparade; Make It Real piekte op 72 en The Zoo op plaats 75. Animal Magnetism is een uitstekend hardrockalbum met als muzikale hoogtepunten het zeer bekende The Zoo, Make It Real en het fantastische titelnummer. Commercieel gezien deed Animal Magnetism het ook goed; plaats 12 in Duitsland, plaats 23 in Engeland, plaats 37 in Zweden en plek 52 Amerika.

2. Lovedrive

Het zesde studioalbum van de Scorpions heet Lovedrive en het is een klassiek hardrockalbum met bekende songs zoals Loving You Sunday Morning, Holiday en het titelnummer. Lovedrive verschijnt op 15 januari 1979 en het was het eerste album dat via Harvest Records wordt uitgebracht; verder speelt Michael Schenker op maar liefst vijf nummers de leadgitaar en dat geeft deze nummers toch wel een extra dimensie. Van Lovedrive worden zes singles uitgebracht, helaas halen alleen Is There Anybody There en Lovedrive de charts in Engeland. Het album is een commercieel succes met als beste klasseringen plaats 11 in Duitsland, plaats 36 in Engeland en plaats 55 in de Amerikaanse Billboard 200. Lovedrive is een echt must have hardrockalbum met als muzikale uitschieters het instrumentale Coast To Coast, de ballad Holiday en het heerlijke uptemponummer Another Piece Of Meat.

1. Blackout

Blackout, het achtste studioalbum van de Scorpions, is de beste plaat die de band tot nu toe heeft uitgebracht. Blackout verschijnt op 10 april 1982 en het is waarschijnlijk het hardste album van de Duitse band. Vooral de titelsong is een echte metalsong, met fantastische vocalen van Meine en vet gitaarwerk van Jabs en Schenker. Andere meer dan uitstekende tracks zijn het bekende No One Like You, het spetterende Dynamite, China White en de heerlijke ballad When The Smoke Is Going Down. Van Blackout verschijnen vijf singles en No One Like You (eerste plaats in de Amerikaanse Rock Tracks) en Can’t Live Without You (plaats 20 in de Franse Top Singles charts) waren het meest succesvol. Blackout heeft ook een prachtige hoes, namelijk een absurdistisch zelfportret van de artiest Gottfried Helmwein. Blackout was behalve een muzikaal hoogtepunt ook een commercieel hoogtepunt voor Scorpions, met plaats 10 in de Amerikaanse Billboard 200, plaats 11 in Engeland, plaats 12 in Zweden, plaats 45 in Nederland, plaats 10 in Duitsland en plaats 1 in Frankrijk!