Vandaag wordt Keith Richards 71 jaar. Ondanks alles is hij nog altijd still going strong. Een goede reden om eens de nummers van The Rolling Stones die hij heeft gezongen op een rijtje te zetten. Want Mick Jagger mag dan al meer dan 50 jaar de zanger en frontman zijn, maar Keith heeft sinds het album Between The Buttons uit 1967 ook regelmatig een lied op de platen voor zijn rekening genomen. En ook afgelopen jaar tijdens het optreden op Pinkpop zong hij twee nummers. Het leverde dan misschien niet de bekendste songs van de Stones op, maar wel een aantal klassiekers.

10. Can’t Be Seen

Afkomstig van het album Steel Wheels uit 1989. Een soort van comebackalbum voor de Stones, omdat ze hier weer als een band te werk gingen. Dat was in de jaren daarvoor wel anders, aangezien Mick Jagger en Keith Richards in de jaren ’80 een conflict hadden dat Keith later in zijn autobiografie beschreef als de derde wereldoorlog. Voor dit album nam Keith Can’t Be Seen de zang voor zijn rekening. Een typisch jaren ’80-nummer dat in het tijdsbeeld past.

9. Little T&A

Keith staat natuurlijk ook bekend  vanwege die herkenbare gitaarriffs van veel Stones-nummers. Ook Little T&A op het album Tattoo You heeft een pakkende riff van hem. Het nummer beschrijft zijn wilde levensstijl in deze periode.

8. Wanna Hold You

Het album Undercover van 1983 was niet een ijzersterk album. Maar met Wanna Hold You kwam Keith met een sterke bijdrage. Een nummer waarvan hij niet heeft ontkend dat hij de titel heeft geleend uit I Wanna Hold Your Hand van The Beatles. Het nummer werd enkel tijdens de Bridges Of Babylon-tournee in 1997 en 1998 live gespeeld. De live versie daarvan is te zien in de bijbehorende concertregistratie van deze tournee. En die versie is eigenlijk beter dan de studioversie uit 1983.

7. All About You

Een ballad van het album Emotional Rescue uit 1980. Geïnspireerd door een vrouw die hem tot meer nummers zou inspireren: Anita Pallenberg, met wie Keith sinds eind jaren ’60 tot eind jaren ’70 een relatie had. In dit lied zingt hij over het einde van die relatie.

6. Before They Make Me Run

Van het succesvolle album Some Girls uit 1978, en opnieuw weer met zo’n fijne herkenbare riff van Keith. De inspiratie voor dit nummer haalde hij uit een toen recente gebeurtenis: in februari 1977 werd hij in Toronto gearresteerd vanwege het bezit van heroïne. Hoewel dat voor de buitenwereld waarschijnlijk geen grote verrassing zal zijn geweest.

5. Coming Down Again

Opnieuw een ballad voor zijn toenmalige vriendin Anita Pallenberg. Dit duet met Mick Jagger verscheen op het album Goat Heads Soup uit 1973, een album dat vooral bekend werd door de hit Angie.

4. You Got The Silver

Dit nummer van het album Let It Bleed doet Keith anno 2014 nog steeds bij Stonesconcerten. In You Got The Silver keert hij terug naar de roots van The Stones: de blues. Het was het eerste nummer waarin alleen Keith de leadzang deed. En ook de laatste opname waar Brian Jones aan meewerkte. Hij speelde autoharp op het nummer.

3. Happy

Misschien wel het bekendste Stones-nummer dat Keith zingt. Het was de eerste single waarop hij de leadzang deed. Keith schreef het nummer op een middag in 1971 in zijn villa in Zuid-Frankrijk. De Stones bivakkeerden daar rond die periode en namen daar het grootste gedeelte van het album Exile On Main Street op.

2. Memory Motel

Het is dan wel voornamelijk Mick Jagger die hier te horen is. maar toch kan dit nummer gezien worden als een duet tussen de Glimmer Twins (zoals Mick en Keith samen ook wel eens worden genoemd).

1. Salt Of The Earth

Afkomstig van het album Beggars Banquet uit 1968. En wederom een duet met Jagger. Het is een vrij cynisch nummer. Waarvoor de inspiratie uit onverwachte hoek kwam: de Bijbel. De titel is een verwijzing naar Mattheus 5:13.