Wanneer dit artikel wordt geschreven, is Nederland in een crisis die we lang niet hebben meegemaakt. Scholen, horeca en events zijn gesloten en in de ziekenhuizen zijn de intensive care-afdelingen druk bezet. Het coronavirus grijpt om zich heen en in alle macht proberen we met elkaar de besmettingen af te remmen. In een tijd als deze staan er ook weer mensen op met mooie initiatieven om elkaar te helpen. Verscheidene artiesten hebben ook muziek uitgebracht om de mensen een hart onder de riem te steken. Hieronder een vijftal mooie classics om alle lezers te bemoedigen.

The Killers (met Lindsey Buckingham) – Caution

“I’m throwing caution”, zingt Brandon Flowers van The Killers. Een advies dat in deze tijd van het coronavirus beter niet in de wind geslagen kan worden: hygiënemaatregelen, zoveel mogelijk thuis werken en grote mensenmassa’s mijden. Caution is de nieuwste single van The Killers, waarop voormalig Fleetwood Mac-gitarist Lindsey Buckingham op het einde van het nummer ook nog te horen is.

Sixx:A.M. – Prayer For The Damned

Nikki Sixx schreef dit nummer samen met DJ Ashba and James Michael na de aanslagen in Parijs. Sixx kende een van de slachtoffers persoonlijk en probeerde in een song zijn troost en steun voor de slachtoffers en familie van de slachtoffers uit te spreken. Eenzelfde gevoel van medeleven heerst onder veel mensen voor de slachtoffers van het coronavirus.

John Mellencamp – Paper In Fire

John Mellencamp is altijd sterk betrokken geweest bij die groepen in de samenleving die het moeilijk hebben. Paper In Fire gaat over het gevoel dat je krijgt wanneer de zekerheden in je leven wegvallen. Een gevoel dat veel (horeca)ondernemers, zzp’ers of mensen die misschien hun baan kwijtraken zullen herkennen in deze onzekere tijd.

Bono (U2) – Let Your Love Be Known

De sociaal betrokken Bono van U2 schreef direct een nummer voor alle mensen die in de zorg werken, voor anderen zorgen of zich misschien wel heel veel zorgen maken. Aan de oproep om elkaar op te zoeken en te helpen wordt massaal gehoor gegeven. Prachtig in alle eenvoud.

David Bowie – Heroes

Heroes wordt terecht altijd gebruikt als de anthem van een samenleving die een crisis kan overwinnen. Veel mensen stijgen boven zichzelf uit en helpen elkaar. Zoals Bowie zingt: ‘We can be heroes’.