Je zou misschien verwachten dat na de huidige tournee met Axl Rose een punt achter AC/DC wordt gezet, maar Angus Young is dat ‘absoluut niet’ van plan. Dat schrijft drummer Chris Slade op Facebook.

Momenteel toert AC/DC door Europa met Guns N’ Roses-frontman Axl Rose als vervanger van Brian Johnson, die wegens gehoorproblemen niet meer kan optreden met de band. Het is de zoveelste bezettingswisseling in korte tijd, nadat eerder Malcolm Young – die aan dementie lijdt – vervangen werd door neef Stevie en Chris Slade de plek innam van de onder meer van doodsbedreiging verdachte drummer Phil Rudd. Ondanks al die tegenslagen is Angus Young niet van plan te stoppen met AC/DC, zo laat Slade op Facebook weten.

Ook verdedigt de drummer de nogal controversiële keuze voor Axl als zanger van AC/DC. “Natuurlijk had iedereen graag Brian op het podium gezien, maar gezien zijn gezondheidsproblemen is dat nu eenmaal niet mogelijk”, schrijft Slade in zijn antwoord op een vraag van een fan. “Axl doet het geweldig en de meeste mensen zijn het er nu wel over eens dat het een goede keuze was om de Rock Or Bust-tournee met hem af te ronden. Fans hebben de mogelijkheid om deze shows wel of niet bij te wonen. Het is volledig hun keuze en ook zeker hun verlies als ze dat niet doen.”

Eerder benadrukte Angus Young in een video-interview dat Brian Johnson niet uit de band gezet is en dat de keuze om te stoppen met toeren een eigen beslissing van de zanger was. Ondertussen heeft Johnson overigens wel nieuwe muziek uitgebracht. Het hieronder te beluisteren Mr. Rock ‘N’ Roll is een van twee songs die hij met voormalig Saturday Night Live-komiek Jim Breuer heeft opgenomen voor diens debuutalbum Songs From The Garage.