Gaat AC/DC ermee stoppen nu ook bassist Cliff Williams zijn vertrek heeft aangekondigd? Angus Young weet het zelf ook nog niet zeker, zo blijkt uit een nieuw interview. Wel zegt de gitarist zich ‘verplicht’ te voelen om de band door te laten gaan.

De zware tegenslagen die AC/DC de afgelopen jaren te verduren kreeg zijn bekend: gitarist en mede-oprichter Malcolm Young lijdt aan dementie en moest vervangen worden door zijn neef Stevie, terwijl drummer Phil Rudd gearresteerd werd op verdenking van onder meer doodsbedreiging en zijn plek moest afstaan aan Chris Slade. Alsof dat nog niet genoeg personeelswisselingen waren, moest ook zanger Brian Johnson afhaken wegens gehoorproblemen. Momenteel toert de band met Guns N’ Roses-frontman Axl Rose als zijn vervanger.

Onlangs meldde ook bassist Cliff Williams uit de muziekbusiness te willen stappen na de huidige Rock Or Bust-tournee. Kan AC/DC dan nog voortbestaan? “Op dit moment weet ik het niet”, bekent Angus tijdens een gesprek met Rolling Stone. “We moesten deze tour afmaken, wie weet hoe ik er daarna over denk? Als je ergens aan begint en zegt: ‘Ik ga dit en dat doen’, is het altijd goed om aan het einde te kunnen zeggen: ‘Ik heb gedaan wat ik beloofd heb.’ Dat was altijd het idee, zeker toen we jonger waren. Ik, Malcolm, Bon… Je moest op komen dagen en op tijd zijn. ’s Middags speelde je in een pub, ’s avonds in een club. Dat werd een gewoonte: niet optreden betekende geen eten.”

In het interview wordt ook aan Young gevraagd of hij niet het gevoel heeft dat AC/DC had moeten stoppen nadat bekend werd dat Malcolm niet meer mee kon doen. “Misschien wel. Maar Malcolm was altijd iemand die bleef strijden. In moeilijke tijden keek hij me altijd aan en zei hij: ‘We gaan gewoon aan het werk. We gaan bij elkaar zitten en songs schrijven.’ Hij had die drive en ik voel de verplichting om door te gaan, wellicht omdat ik samen met hem helemaal aan het begin van de band stond.”