Gaat AC/DC binnenkort zonder Brian Johnson optreden? Het lijkt er sterk op, want de zanger kampt met gehoorproblemen, waardoor een aantal Amerikaanse shows niet doorgaat. De band laat weten deze concerten later alsnog te doen, maar dan waarschijnlijk met een andere frontman.

Tot begin april zou AC/DC tien concerten in Amerika geven, maar Johnson kreeg van zijn dokter te horen dat hij mogelijk volledig doof wordt als hij doorgaat met toeren. In een persbericht meldt de band van plan te zijn deze shows in te halen, maar dan waarschijnlijk met een andere zanger. Of er ook een vervanger zal meedoen tijdens de show in het Belgische Werchter in mei, is nog niet bekend.

De afgelopen tijd hebben fans van AC/DC meer slecht nieuws over de band te horen gekregen. In 2014 werd bekend dat Malcolm Young aan dementie lijdt. Neef Stevie nam zijn plaats in voor de opnames van het album Rock Or Bust en de daaropvolgende tournee, waarbij onder meer Gelredome in Arnhem werd aangedaan. Ook drummer Phil Rudd was niet van de partij tijdens deze shows. Hij werd in november gearresteerd op verdenking van – onder meer – doodsbedreiging. Chris Slade nam de drumstokjes van hem over.

Bekijk ook onze lijst met de tien beste songs van AC/DC.