Ace Frehleys nieuwe soloalbum Space Invader moet nog uitkomen, maar nu al heeft hij plannen voor de opvolger. De voormalige Kiss-gitarist wil een plaat maken met covers en remixen, waaraan sterren als Slash en Lita Ford meewerken.

Frehleys fans moesten vijf jaar wachten op nieuw werk van de Kiss-veteraan en dat geduld wordt deze maand beloond met de release van Space Invader. Tegen Arena.com zegt de gitarist ook al aan zijn volgende project te werken. “Ik krijg suggesties en ideeën, en ik vraag vrienden en collega’s welke nummers ik moet doen. De songs zijn al geschreven, dus het maken van dat album gaat sneller en gemakkelijker. Lita Ford, Mike McCready van Pearl Jam en Slash doen mee. Het is een makkelijker project, want ik hoef niet veel te doen. De enige stress die ik heb, is het bedenken van nieuwe gitaarsolo’s, zangpartijen en melodieën.”

Voor de 63-jarige Frehley is het coveren van andermans nummers niets nieuws. Voor eerdere soloplaten nam hij bijvoorbeeld ELO’s Do Ya en Fox On The Run van The Sweet op, en voor Space Invader waagde hij zich aan de hit The Joker van The Steve Miller Band. Welke songs hij voor het remix- en coversproject in gedachten heeft, is nog niet bekend. Wel zegt hij te denken aan een nieuwe versie van zijn solohit New York Groove uit 1978.

Frehley is deze maand ook te zien in de populaire talkshow van Jimmy Fallon. In de uitzending van 12 augustus speelt hij mee met de huisband The Roots.