Dat Ace Frehley plannen had voor een album met covers wisten we al. Maar we moeten ons toch even achter de oren krabben nu hij onthuld heeft welke nummers hij precies gaat opnemen. De voormalige KISS-gitarist waagt zich namelijk aan covers van… KISS!

“Absoluut, ik ben KISS-nummers opnieuw aan het opnemen”, zegt Frehley tegen 100% Rock Magazine. De zanger en gitarist zegt onder meer de klassieker Parasite (van het album Hotter Than Hell en nog bekender in de versie op Alive!) in gedachten te hebben. “Ik weet nog niet welke andere songs ik ga doen, maar er komen ook covers op het album van nummers die ik altijd heb willen opnemen. Dat gaat dus een fijne plaat worden om te maken.”

Frehley werkt voor dit volgende project samen met beroemde gastartiesten als Slash, Lita Ford en Mike McCready (Pearl Jam). In augustus bracht de voormalige KISS-man al zijn zesde soloplaat Space Invader uit, waarop ook al één cover te vinden was: The Joker van The Steve Miller Band. Nog voordat het album in de winkel lag, kondigde Frehley in een interview met Arena.com al aan dat hij bezig was met zijn volgende opnames: “Ik vraag vrienden en collega’s welke nummers ik moet doen. De songs zijn al geschreven, dus het maken van dat album gaat sneller en gemakkelijker.”

Het is nog niet bekend of Frehley alleen zijn eigen KISS-songs opnieuw opneemt, of ook die van zijn oude collega’s herinterpreteert. In zijn tijd bij de beschilderde band schreef de gitarist fanfavorieten als Cold Gin, Shock Me en Rocket Ride.