Helaas zal de originele bezetting van Kiss volgende maand niet optreden tijdens de inhuldigingsceremonie van de Rock And Roll Hall Of Fame, maar een schrale troost is dat niet lang daarna een nieuwe soloplaat van Ace Frehley uitkomt. Space Invader is vanaf 23 juni verkrijgbaar.

Dat de ex-Kiss-gitarist aan een nieuw album werkte, wisten we al. Vorig jaar juli plaatste drummer Matt Starr (ook van Burning Rain) een foto van zichzelf met Frehley, aangevuld met de tekst: “Geweldige week gehad in de studio met Ace Frehley en Chris Wyse. We maken fantastische nieuwe muziek voor Ace’s nieuwe plaat.” Bassist Chris Wyse, tevens bekend van The Cult, bevestigde het nieuws in een soortgelijk Facebook-bericht: “Heb een geweldige tijd in de studio gehad met Ace Frehley en Matt Starr. Er komt een gave nieuwe plaat van Ace!” Meer informatie wilde Wyse nog niet kwijt: “Nog geen verdere details. We zijn aan het werk en het gaat rocken!”

Nu is bevestigd dat Frehleys eerste plaat sinds Anomaly uit 2009 op 23 juni verschijnt via het label eOne Music. Op Space Invader staan tien tracks, waaronder één cover (van de Steve Miller Band-hit The Joker). De gitarist zegt over de plaat: “Het leven op aarde is goed geweest voor mij en het werk dat ik heb afgeleverd heeft de tand des tijds goed doorstaan. Vandaag de dag zie ik geen obstakels meer en mijn creativiteit was nooit eerder zo gefinetuned.”

Het leek er eerder op dat de originele line-up van Kiss, verder bestaande uit Paul Stanley, Gene Simmons en Peter Criss, volgende maand weer gezamenlijk zou optreden op de dag dat de band wordt ingehuldigd in de Rock And Roll Hall Of Fame. In februari kwam Frehley echter met het teleurstellende nieuws dat deze reünie niet zal plaatsvinden: “Ik denk niet dat fans blij zullen zijn met dit nieuws, maar Paul en Gene hebben besloten dat ze met Tommy [Thayer] en Eric [Singer] gaan spelen, en het lijkt erop dat de Rock And Roll Hall Of Fame daar akkoord mee gaat.”

Echter, al snel bleek dat Paul Stanley en Gene Simmons besloten hadden dat er zelfs geen enkele bezetting van Kiss gaat spelen op 10 april. Het duo schreef onder meer: “Dit is begrijpelijk een erg emotionele situatie en het is niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen. Om hier een snel einde aan te maken, hebben we besloten om helemaal niet op te treden en onze aandacht te vestigen op het vieren van onze inhuldiging.”