Het was dit jaar even schrikken voor fans van Aerosmith: de band kondigde een afscheidstournee aan. In een nieuw interview zegt Steven Tyler echter dat het nog helemaal niet zeker is dat de mannen er na die shows mee stoppen…

Tyler, die eerder dit jaar zijn eerste soloplaat We’re All Somebody From Somewhere uitbracht, vertelde in april nog aan Rolling Stone: “We gaan waarschijnlijk een afscheidstournee doen. Kijk, er zijn twee bands die nog de originele bandleden hebben, wij en de Stones. Daar ben ik dankbaar voor. Dus of we nu een laatste tour doen of naar de studio gaan voor een nieuwe plaat, ik kijk ernaar uit.” Inmiddels is het Europese deel van die tournee aangekondigd: Aerosmith geeft volgend jaar onder meer drie concerten in Duitsland.

De ‘Aero-Vederci Baby!’-tour hoeft echter helemaal niet het einde van de band te betekenen, zo vertelt Tyler in een nieuw interview met Billboard. “De Europese tour is geboekt en gaat komende zomer plaatsvinden. En dan komen we terug om in de rest van de wereld op te treden. Of het ons afscheid is? Ik weet het niet zeker. Maar hoe lang kunnen we nog toeren in deze bezetting? Joe [Perry, red.] en ik hadden het er gisteren aan de telefoon nog over en hij zei tegen me: ‘Na alles wat we hebben meegemaakt, hebben we eigenlijk het recht helemaal niet om nog zo gezond te zijn’.”

Gitarist Joe Perry liet in een eerder interview met Guitar World al doorschemeren dat het afscheid van Aerosmith nog niet definitief is: “Het is een van de vele dingen waar we als band over gesproken hebben, maar ik weet niet of het echt het einde is. We bekijken het van album tot tour en van dag tot dag, zoals we altijd al gedaan hebben. Zelfs als er een afscheidstour komt, kunnen we daar nog twee jaar mee doorgaan. Er zijn nog een heleboel plaatsen waar we nooit gespeeld hebben.”