Goed nieuws voor fans van The Allman Brothers Band. Eerder dit jaar gaf Gregg Allman aan dat de band na 2014 zou stoppen met toeren, maar inmiddels heeft de zanger dat bericht tegengesproken.

In januari maakten gitaristen Warren Haynes en Derek Trucks in een persbericht bekend dat zij The Allman Brothers Band na 2014 zouden verlaten. Kort daarna vertelde Gregg Allman in een interview met het Amerikaanse blad Relix dat hiermee een einde kwam aan de tours van de legendarische bluesrockband: “Dit is het einde van de band. 45 jaar is genoeg en ik wilde toch al iets anders doen. Iedereen heeft zijn eigen band om zich op te richten.”

Iets totaal anders zegt de zanger en toetsenist nu tegen de website Radio.com: “Wat betreft het gerucht dat we er na 45 jaar mee ophouden: dat is slechts een gerucht. We gaan niet uit elkaar, we vervangen alleen Derek Trucks.” Opmerkelijk is dat Allman hier niets zegt over de andere gitarist die eerder zijn vertrek aankondigde: Warren Haynes. Zou het dan mogelijk zijn dat die alsnog heeft besloten bij de band te blijven? Over dat laatste is helaas nog niets duidelijk. Op de vraag wie Trucks zal vervangen, antwoordt Allman met een lach: “Ik ga je niet alle details vertellen, maat.”

Volgende maand verschijnt de dvd All My Friends: Celebrating The Songs And Voice Of Gregg Allman. Daarop brengen diverse beroemde artiesten hun ode aan de 66-jarige muzikant. Naast de leden van The Allman Brothers Band spelen tijdens het vastgelegde concert onder anderen Jackson Browne, John Hiatt, Taj Mahal en Vince Gill nummers van de groep en Allman solo.