Stonden ze eind vorige maand nog als ARW in TivoliVredenburg, inmiddels hebben de drie ex-Yes-leden Anderson, Rabin en Wakeman hun naam veranderd in Yes Featuring Jon Anderson, Trevor Rabin, Rick Wakeman. Vorige week werden zij met andere leden van hun oude band ingehuldigd in de Rock & Roll Hall Of Fame.

Afgelopen vrijdag kreeg Yes een langverwachte plek in de Rock & Roll Hall Of Fame en speciaal voor die gelegenheid besloten de ingehuldigde (ex-)leden samen op te treden. Het was voor het eerst sinds 2004 dat zanger Jon Anderson en toetsenist Rick Wakeman met hun voormalige collega’s gitarist Steve Howe en drummer Alan White op het podium stonden. Om de avond nóg bijzonderder te maken, stond Rush-frontman Geddy Lee het gezelschap bij tijdens het veelbesproken reünieoptreden.

Helaas hebben de heren niet besloten om voortaan met z’n allen te blijven optreden. In plaats daarvan lijken er nu twee verschillende bands te bestaan met de naam Yes. Anderson, gitarist Trevor Rabin (overigens ook ingehuldigd in de Rock & Roll Hall Of Fame) en Wakeman hebben hun naam inmiddels namelijk veranderd van ARW in Yes Featuring Jon Anderson, Trevor Rabin, Rick Wakeman. De keuze hiervoor verklaart Anderson als volgt: “Het is heel simpel. De fans willen het, wij willen het en het is ons recht om de naam te gebruiken. Yes-muziek zit in ons DNA!”

Er zijn inmiddels nieuwe Amerikaanse shows van het trio aangekondigd. In de zomer wordt ook gewerkt aan een nieuw album, dat begin 2018 moet verschijnen. Daarnaast kunnen fans zich verheugen op een nieuwe live-dvd, opgenomen tijdens de Europese tour.