Na de release van het nieuwe studioalbum Gravitas in maart komt progsupergroep Asia dit jaar met de live-dvd High Voltage. Daarop is de originele bezetting te zien tijdens een festivaloptreden in 2010.

In juli 2010 traden John Wetton, Steve Howe, Carl Palmer en Geoff Downes op in het Victoria Park in Londen, tijdens het High Voltage Festival. Voor deze show speelde het viertal proglegendes alle nummers van het meest succesvolle album, debuut-lp Asia (1982), aangevuld met enkele songs van de recentere platen Phoenix (2008) en Omega (2010). Tijdens het Britse festival traden verder onder andere ZZ Top, Foreigner en UFO op, en Carl Palmer maakte naast Asia ook weer even deel uit van het opnieuw bijeengekomen Emerson, Lake & Palmer.

Het label Frontiers Records, dat High Voltage in augustus uitbrengt, omschrijft de dvd als volgt: “Het is een onvervangbare aanvulling op het originele debuutalbum en de reünie die de band weer op zijn best liet horen.” De originele line-up van Asia kwam in 2006 voor het eerst sinds de vroege jaren negentig weer bij elkaar.

Vorig jaar vond er echter een belangrijke bezettingswisseling plaats, toen gitarist Steve Howe aankondigde Asia te verlaten om zich meer op Yes (dat volgende maand met het nieuwe album Heaven & Earth komt) te kunnen richten. Met nieuweling Sam Coulson als Howe’s vervanger dook de band de studio in voor het in maart verschenen Gravitas.

De tracklist van High Voltage is als volgt:

 1. Only Time Will Tell
 2. Wildest Dreams
 3. One Step Closer
 4. An Extraordinary Life
 5. Time Again
 6. Cutting It Fine
 7. Without You
 8. I Believe
 9. Here Comes The Feeling
 10. Sole Survivor
 11. Heat Of The Moment