AC/DC heeft bevestigd dat Axl Rose de plek van Brian Johnson inneemt tijdens optredens in Europa en Amerika. De Guns N’ Roses-zanger doet ook mee wanneer de Australische hardrockband op 16 mei het Belgische Werchter aandoet.

Begin maart werd bekend dat Brian Johnson vanwege gehoorproblemen niet meer met AC/DC kon toeren. De zanger kreeg van zijn dokter te horen dat hij mogelijk zijn gehoor zou verliezen als hij zou doorgaan met optreden. Al snel ontstonden geruchten over zijn vervanger. Dat zou niemand minder dan Axl Rose zijn, hoewel die de komende tijd ook al optreedt met (bijna) de originele bezetting van Guns N’ Roses. Op foto’s van de entertainmentwebsite TMZ was de zanger te zien bij dezelfde studio waar de mannen van AC/DC aan het repeteren waren.

“We willen graag Brian Johnson bedanken voor zijn bijdragen en toewijding door de jaren heen”, meldt AC/DC in een officiële verklaring met de langverwachte bevestiging van Axl als Johnsons vervanger. “We wensen hem het beste met zijn gehoorproblemen en toekomstige ondernemingen. Hoe graag we ook willen dat deze tour eindigt zoals hij begon, begrijpen en respecteren we Brians keuze om te stoppen met optreden en zijn gehoor te sparen. We willen de tournee afmaken voor iedereen die ons door de jaren heen gesteund heeft en gelukkig is Axl Rose zo vriendelijk om ons daarbij te helpen.”

Tijdens het Amerikaanse festival Coachella trad Guns N’ Roses gisteravond op met Angus Young als gastartiest. Daar werden al enkele AC/DC-klassiekers gespeeld: