Axl Rose die invalt voor Brian Johnson bij AC/DC? Het is inmiddels niet meer zo onwaarschijnlijk, want op recente foto’s is de Guns N’ Roses-frontman te zien bij dezelfde studio waar de Australische rockers repeteerden. Eerder zou de zoon van Malcolm Young bevestigd hebben dat Axl inderdaad met de overgebleven leden van AC/DC gaat optreden.

Vorige maand werd bekend dat zanger Brian Johnson wegens gehoorproblemen waarschijnlijk niet meer mag optreden. Een aantal concerten in Amerika werd geannuleerd, maar de band liet weten deze shows te willen inhalen, desnoods met een andere zanger. Die invaller zou zomaar Axl kunnen zijn. Het gerucht ontstond nadat een radio-dj in Atlanta meldde dat Rose meedoet tijdens tien optredens in Amerika en dat de deal zo goed als rond was.

De komende tijd heeft Axl het uiteraard druk met de reünieshows van Guns N’ Roses, waarbij hij voor het eerst in 23 jaar met Slash op het podium staat. Dat de zanger met AC/DC zou optreden, leek dus niet heel waarschijnlijk. In een later verwijderd bericht op Facebook bevestigde Malcolm Youngs zoon Ross echter dat het gerucht waar is en Guns N’ Roses-bassist Tommy Stinson feliciteerde Axl zelfs met zijn nieuwe job. Nu zijn er dus ook nog foto’s opgedoken (via TMZ) die Rose en leden van AC/DC bij dezelfde studio in Atlanta tonen.

De keuze voor Axl als vervanger van Brian Johnson is niet vreemd, aangezien beide zangers een rauw stemgeluid hebben en Guns N’ Roses door AC/DC beïnvloed werd. Tijdens concerten coverden Rose en co. zelfs nummers van hun Australische helden: Whole Lotta Rosie en Riff Raff.