Het gaat eindelijk gebeuren: Axl Rose, Slash en Duff McKagan treden in april voor het eerst in 23 jaar weer samen op onder de naam Guns N’ Roses! Helaas lijkt het erop dat de twee andere bandleden van de klassieke bezetting, gitarist Izzy Stradlin en drummer Steven Adler, niet van de partij zijn.

De reünieshow vindt plaats tijdens het Coachella Music Festival in Californië en de band is naar verluidt nog in onderhandeling over een Amerikaanse stadiontour. Volgens een persbericht doen in ieder geval Axl, Slash en Duff mee. Over de rest van de line-up is nog niets bekend, maar de kans is groot dat het trio aangevuld wordt met muzikanten die de afgelopen jaren met Axl optraden, onder wie gitarist Richard Fortus, drummer Frank Ferrer en toetsenist Dizzy Reed (die uiteraard ook al van de partij was in de hoogtijdagen van GN’R).

Izzy Stradlin, die ooit als muzikant en (co-)songwriter belangrijk was voor de groep, zal dus waarschijnlijk niet op het podium verschijnen. De gitarist had eerder al aangegeven weinig interesse te hebben in een reünie van de oude bezetting, zo meldt Consequence Of Sound. Ook is de participatie van ex-drummers Steven Adler en Matt Sorum onwaarschijnlijk.

Onlangs dook er al een veelbelovende trailer op in Amerikaanse bioscopen waar Star Wars: The Force Awakens draaide, met live-beelden onder begeleiding van het nummer Welcome To The Jungle. Axl Rose zou vervolgens in het televisieprogramma van presentator Jimmy Kimmel komen praten over de reünie, maar haakte toch af.