Don’t Give Up is de nieuwste release van Alice Cooper. Letterlijk een huiswerkje, want de zanger schreef en nam het nummer op tijdens zijn thuisquarantaine vanwege de coronapandemie.

Alice Cooper, wiens echte naam Vincent Furnier is, heeft de neiging om in de derde persoon over zijn alterego te spreken: “Corona heeft een perfecte gelegenheid geboden om Alice Cooper een positief nummer te laten schrijven. Dit nummer is echt een gevolg van alles wat er om ons heen gebeurt, wie had kunnen denken dat de hele wereld tot stilstand zou komen vanwege zo’n microscopisch kleine ziektekiem?”

Don’t Give Up begint met een monoloog van Cooper zoals alleen hij dat kan, serieus maar met een ironische ondertoon. De shockrocker vindt het belangrijk dat hij zich in deze moeilijke tijd direct tot zijn fans richt. Het nummer zet de luisteraar aan tot vertrouwen op een goede afloop en moed. De productie is door Coopers vaste producer Bob Ezrin op afstand gedaan, terwijl de heren ook de laatste hand leggen aan een nieuw studioalbum van Cooper.