2017 belooft een mooi jaar te worden voor fans van Black Country Communion. Inmiddels heeft Glenn Hughes aangekondigd dat het vierde album van de onlangs herenigde ‘supergroep’ op 20 mei verschijnt.

Black Country Communion bestaat naast zanger/bassist Hughes uit gitarist Joe Bonamassa, drummer Jason Bonham en toetsenist Derek Sherinian. In september werd bekendgemaakt dat de heren drie jaar na het uiteenvallen van de band weer samenwerken aan een nieuwe plaat. “We zijn nu bezig met het schrijven van BCC 4”, zegt Hughes tegen Myglobalmind over de opvolger van Afterglow (2012). “In januari gaan we de studio in en het album verschijnt op 20 mei.”

Begin 2013 werd door zanger/bassist Hughes op Facebook aangekondigd dat Black Country Communion niet meer bestond, nadat Bonamassa opstapte en hij de overige leden geen toestemming gaf om de bandnaam nog te gebruiken. De gitarist werd eerder al verweten te weinig tijd vrij te maken voor de band. Bonamassa reageerde als volgt op het verwijt van Hughes: “Ik zou de reden zijn voor het gebrek aan optredens en het gebrek aan toekomst voor de band. De lol verdween snel. Het zou oneerlijk van me zijn om het podium op te gaan en te doen alsof ik met plezier speel om de band maar tevreden te houden.”

Komende vrijdag brengt Glenn Hughes zijn nieuwe soloplaat Resonate uit. Hij zou ook een aantal optredens in Nederland geven, samen met de rockers van Living Colour, maar die shows zijn inmiddels geannuleerd. “Toen ik besloot met Living Colour te werken voor deze tour dacht ik dat we er samen iets bijzonders van konden maken”, meldt Hughes in een verklaring. “Helaas kwam er een manager tussen die een mogelijk geweldige tournee verknalde. Ik kan niet wachten om toch weer terug te keren naar Europa om de nummers van Resonate aan de fans te laten horen.”