Drie jaar na het uiteenvallen van Black Country Communion is de ‘supergroep’ weer bij elkaar gekomen voor de opnames van een nieuwe plaat. De line-up van de band bestaat wederom uit Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian.

Begin 2013 werd door zanger/bassist Hughes op Facebook aangekondigd dat Black Country Communion niet meer bestond, nadat Bonamassa opstapte en hij de overige leden geen toestemming gaf om de bandnaam nog te gebruiken. De gitarist werd eerder al verweten te weinig tijd vrij te maken voor de ‘supergroep’ die tot op heden drie studioplaten heeft afgeleverd. Bonamassa reageerde als volgt op het verwijt van Hughes: “Ik zou de reden zijn voor het gebrek aan optredens en het gebrek aan toekomst voor de band. De lol verdween snel. Het zou oneerlijk van me zijn om het podium op te gaan en te doen alsof ik met plezier speel om de band maar tevreden te houden.”

De breuk leek definitief, maar in april dit jaar maakte de band bekend dat Black Country Communion toch nieuw leven ingeblazen werd. Inmiddels heeft Hughes verklapt dat hij en zijn drie collega’s aan een nieuw album werken, de opvolger van het in 2012 verschenen Afterglow. “Joe en ik zijn bij mij thuis in Los Angeles begonnen met het schrijven voor BCC4”, meldt de zanger op Facebook. “We zijn dankbaar voor onze vriendschap en ik dank jullie allemaal voor jullie liefde en steun.”

Na de BCC-breuk richtten Hughes en Bonham samen met de jonge gitarist Andrew Watt de groep California Breed op. Enkele maanden na de release van het debuutalbum besloot Bonham echter af te haken. Niet lang daarna, begin vorig jaar, liet Hughes op social media het volgende weten: “We houden ermee op… weer iets wat we niet bij elkaar konden houden.”