Black Sabbath gaat volgend jaar nog één keer op tournee. Ook maakt de band in 2016 nog een opvolger van het comebackalbum 13 (2013), zo liet Ozzy Osbourne onlangs weten tijdens een persconferentie in Brazilië.

Hoewel het eigenlijk geen nieuws is dat de heren van Black Sabbath denken aan een afscheidstournee en –album, ontstond er onlangs verwarring over hun plannen. Sharon Osbourne kondigde in een korte video aan dat er een ‘vaarwelconcert’ zou plaatsvinden tijdens het Japanse Ozzfest deze herfst. Dat plan bleek kort daarna alweer gewijzigd: tijdens het komende festival treedt Black Sabbath niet op. In plaats daarvan is Ozzy te zien met een aantal ‘friends’.

De zanger vertelde onlangs tijdens een persconferentie voor het Braziliaanse festival Monsters Of Rock dat Black Sabbath volgend jaar nog één album maakt en daarna voor de laatste keer op tournee gaat. Goed en slecht nieuws voor de fans dus, al konden de plannen volgens Ozzy nog veranderen. En nog een geruststelling: hij houdt het podium zelf voorlopig nog niet voor gezien: “Ik ga niet stoppen. Mijn vrouw geeft al mijn geld uit, dus dat zit er niet in.”

Bill Ward doet zeer waarschijnlijk volgend jaar niet mee aan het afscheid van de band. Eerder deze maand eiste hij excuses van Ozzy Osbourne voor uitspraken die hij over de oorspronkelijke Black Sabbath-drummer deed, maar de zanger weigerde.