De afscheidstournee die Black Sabbath in februari afrondt is volgens Tony Iommi mogelijk niet helemaal het einde van de band. De gitarist sluit niet uit dat er nog festivalshows en misschien zelfs een album volgen.

De laatste concertreeks van de metalpioniers, toepasselijk The End Tour gedoopt, eindigt met twee optredens in Birmingham op 2 en 4 februari 2017. “Het gaat best raar worden, die laatste show”, zegt Tony Iommi in een uitzending van Talk Is Jericho. “Ik weet niet hoe iedereen zich dan gaat voelen. En wie weet wat daarna gebeurt? Mensen vragen me wat ik hierna ga doen, maar ik weet het echt niet. Zolang het maar geen wereldtournee is, vind ik alles best.”

Dat betekent dus ook dat Black Sabbath in de toekomst misschien nog wel op het podium staat, maar dan voor losse optredens. “Ik zou dat zeker niet afschrijven”, aldus de gitarist. “Het is mogelijk. Of misschien zelfs een album, omdat je op één plek kunt zijn om het op te nemen. Maar ik weet niet of dat gaat gebeuren.” Ozzy Osbourne liet al eerder doorschemeren dat Black Sabbath in de toekomst wellicht nog eens terugkeert naar het podium, maar de zanger meldde vorig jaar wel dat een nieuwe plaat zo goed als uitgesloten was.