Gaven de leden van Black Sabbath eerder voorzichtig aan dat er mogelijk geen nieuwe albums van de band komen, nu zegt Tony Iommi dat het binnenkort misschien ook afgelopen is met de optredens.

Tegen Metal Hammer vertelt de gitarist dat een show op 4 juli in het Londense Hyde Park zomaar eens het laatste Black Sabbath-optreden ooit kan zijn. Op die dag staat de iconische metalband als headliner op het festival Barclaycard British Summer Time, waar verder namen als Soundgarden en Motörhead verwacht worden. Met dit optreden sluiten Iommi, Ozzy Osbourne en Geezer Butler hun zomertournee af.

Volgens Iommi is het nog heel onzeker wat er na die laatste show gaat gebeuren: “Het zou zomaar het laatste Sabbath-concert kunnen zijn. Dat wil ik niet, maar er is verder niets gepland, dus het zou zomaar het einde van het toeren kunnen zijn. Om eerlijk te zijn wil ik ook niet zo veel meer toeren, want hierdoor voel ik me echt niet goed.”

Op dit moment is Iommi, bij wie in 2012 lymfklierkanker werd geconstateerd, nog in afwachting van een update over zijn gezondheid: “Ik moet afwachten of de kanker terugkomt. Ik weet het gewoon niet, het is iets waar ik me zorgen over maak. Na deze tour laat ik een scan maken en dan zullen we verder zien.”