Rainbow-fans waren misschien verbaasd toen bleek dat Ritchie Blackmore voor zijn ‘comebackshows’ een compleet nieuwe line-up van de band introduceerde, maar nu blijkt dat de gitarist van tevoren wel een oude bekende heeft gevraagd om mee te doen: Glenn Hughes!

Blackmore gaf in juni voor het eerst in lange tijd weer eens echte rockconcerten, met een nieuwe bezetting onder de naam Ritchie Blackmore’s Rainbow (met o.a. zanger Ronnie Romero). De groep deed Engeland en Duitsland aan, waarbij ook klassiekers van Deep Purple aan bod kwamen. Glenn Hughes, een van de oud-leden van laatstgenoemde band, had zomaar onderdeel kunnen zijn van deze optredens, zo onthult de zanger/bassist in een interview met Hard Rock Haven. “Ritchie heeft me gevraagd, maar ik heb nee gezegd, want grappig genoeg wilde hij een onbekende zanger. Ik zei: ‘Dan moet je mij niet hebben.’ Ik heb het al eens gedaan, samen met David [Coverdale, red.], maar ik wil het niet nog een keer doen.”

Ondertussen is het nog steeds niet duidelijk of het bij die paar Rainbow-optredens blijft, maar in een interview met Radio Veronica vertelde Blackmore onlangs dat meer shows niet uitgesloten zijn: “Ik wilde eerst zien hoe deze drie concerten zouden verlopen. Als ze rampzalig waren geweest en ik al meer had toegezegd, zou het heel ongemakkelijk worden. We gaan misschien alsnog een paar shows geven.”