Ritchie Blackmore geeft binnenkort enkele concerten waarbij hij eindelijk weer eens rockmuziek speelt, maar wie hoopt dat er ook een tour en een album volgen, wordt door de man zelf uit de droom geholpen. “Dit zijn gewoon een paar shows voor de lol.”

Onder de naam Ritchie Blackmore’s Rainbow geeft de legendarische gitarist in juni drie concerten. Deze shows staan in het teken van ‘het beste van Deep Purple en Rainbow’ en de nieuwe line-up bestaat verder uit zanger Ronnie Romero (van de band Lords Of Black), bassist Bob Nouveau, drummer David Keith (die al eerder werkte met Blackmore’s Night) en toetsenist Jens Johansson (o.a. Yngwie Malmsteen’s Rising Force).

Eerder zei Blackmore meer optredens van het nieuwe Rainbow niet uit te sluiten, maar een tour hoeven we volgens hem niet te verwachten. “En er komt ook geen nieuw studioalbum”, zegt de gitarist tegen SpazioRock. “Het leek me gewoon leuk om de oude songs nog een keer te spelen. Verder ga ik me bezighouden met Blackmore’s Night [project met echtgenote Candice Night, red.]. Dit zijn gewoon een paar shows voor de lol.”

Ritchie Blackmore’s Rainbow speelt op 17 en 18 juni tijdens de Monsters Of Rock-festivals in Duitsland, gevolgd door een optreden in Birmingham op 25 juni.