Goed nieuws voor de fans van Bob Dylan: in november verschijnt Trouble No More. Dit is aflevering 13 uit The Bootleg Series en beslaat de periode van 1979 – 1981, de zogenaamde ‘Gospel Years’. Trouble No More verschijnt in twee versies, een dubbel-cd met liveopnames en een luxe variant met 8 schijfjes. Op de luxe-editie staan ook studio-opnames.

In 1978 bekeerde de jood Dylan zich tot het christendom. De bekering leidde tot het gospel-drieluik Slow Train Coming (1979), Saved (1980) en Shot Of Love (1981). Zeker in de eerste jaren speelde de zanger alleen nog christelijke muziek en preekte hij vanaf het podium de spreekwoordelijke hel en verdoemenis. Rond de release van Trouble No More verschijnt ook het boek Trouble In Mind: Bob Dylan’s Gospel Years – What Really Happened van Dylan-biograaf Clinton Heylin. Deze zal 14 november verschijnen.

In november 2015 verscheen The Cutting Edge, het vorige deel van The Bootleg Series. Tussendoor trad Dylan een aantal maal op in Nederland (waaronder drie keer Carré), verscheen het driedubbelalbum Triplicate en ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur.