Er liggen twee films over de legendarische AC/DC-frontman Bon Scott op stapel. De in 1980 overleden zanger is het onderwerp van zowel een biopic als een documentaire, die beide volgend jaar moeten verschijnen.

De documentaire Looking For Bon focust zich op de periode 1970-1974, jaren waarin Scott nog geen wereldberoemde rockfrontman van AC/DC was. Shemori BoShae, uitvoerend producent, zegt tegen Billboard over het project: “Met deze docu willen we de kijker inzicht geven in een erg creatieve periode uit Bons carrière en laten zien dat hij een geweldige zanger was voordat hij bij AC/DC kwam.” Looking For Bon wordt gevolgd door een speelfilm, geschreven door o.a. de inmiddels overleden Vince Lovegrove, die met Scott samenwerkte in de band The Valentines. Deze rolprent speelt zich juist af in de latere periode, waarin de zanger succes verwierf als zanger van de wereldact AC/DC.

Peter Head, die met Scott in het bandje Mount Lofty Rangers speelde, vertelt Billboard: “Bon had iets wat geen andere Australische zanger had en ik ben blij dat mensen dat veertig jaar later erkennen. Maar ik denk dat Amerikanen dat nog niet echt doen en ik hoop dat deze documentaire en film wat meer van hem laten zien dan wat we ons eerder al realiseerden.”

Ondertussen heeft de huidige bezetting van AC/DC een nieuw album uit (Rock Or Bust) en start komend jaar een tournee, die aftrapt met een al uitverkochte show in de Gelredome in Arnhem. De in opspraak geraakte drummer Phil Rudd liet onlangs weten weer plaats te nemen op de drumkruk.