Dat Bruce Springsteen in september zijn autobiografie Born To Run uitbrengt, wisten we al. De rocker heeft echter nog een kleine verrassing in petto voor zijn fans: in dezelfde maand verschijnt een album met vijf nooit eerder uitgebrachte opnames!

De plaat heet Chapter And Verse (release: 23 september) en is bedoeld als aanvulling op Springsteens autobiografie. Naast al eerder uitgebrachte nummers uit zijn carrière (van de Tracks-demo van Growin’ Up tot de titelsong van Wrecking Ball) kunnen fans zich verheugen op vijf zeldzame opnames. Baby I en You Can’t Judge A Book By The Cover werden opgenomen in 1966 en 1967 door een jonge Bruce en zijn toenmalige bandje The Castilles. Daarnaast staan er songs van twee andere vroege projecten (He’s Guilty van Steel Mill uit 1970 en Ballad Of Jesse James van The Bruce Springsteen Band uit 1972) op de tracklist. Henry Boy, tenslotte, is een onuitgebrachte solodemo uit 1972.

Niet lang daarna, op 27 september, verschijnt Springsteens boek Born To Run. In het voorwoord schrijft de zanger: “Over jezelf schrijven is funny business. Maar bij een project als dit doet de schrijver een belofte, namelijk om de lezer een inkijkje te geven in zijn geest. Dat heb ik geprobeerd op deze pagina’s.” Onderwerpen die aan bod komen in de autobiografie zijn onder meer Bruce’s jeugd in Freehold (New Jersey) en het ontstaan van The E Street Band.