Bryan Ferry wil in oktober een nieuw rockalbum uitbrengen. In de nieuwe editie van Lust For Life Magazine zegt de 67-jarige zanger dat de plaat voor de helft klaar is.

Na zijn onlangs verschenen project The Jazz Age, waarop instrumentale jazzversies van een aantal solo- en Roxy Music-klassiekers uitgevoerd worden door The Bryan Ferry Orchestra zonder dat de rockster zelf een noot zingt, wil de 67-jarige Brit weer een echt soloalbum maken met nieuw materiaal. “Er is een nieuw album dat voor de helft klaar is en hopelijk in oktober uitkomt”, vertelt Ferry aan Lust For Life, “En ja, dat gaat weer een rockplaat worden. Meer zeg ik er nog niet over…”

Dat wil niet zeggen dat Ferry de jazz achter zich laat. Hij voelt wel wat voor een of meerdere opvolgers van The Jazz Age: “Er waren een paar andere songs die ik wilde arrangeren voor deze plaat, maar er was niet genoeg tijd. Ik vond het geweldig om dit album te maken, dus ik zou graag aan een Jazz Age Vol. 2 en 3 willen werken. Misschien kunnen we dan ook wat doen van Country Life.” Die door Ferry genoemde titel is natuurlijk van de beroemde Roxy Music-plaat uit 1974, waarvan geen arrangementen op The Jazz Age staan.

Ook zegt de Roxy Music-legende dat hij naar Amsterdam wil komen voor een optreden. Ferry weet al hoe de shows eruit moeten zien: “We doen eerst het Jazz Age materiaal en daarna neemt de rock het over. Ik zou graag weer eens in Amsterdam willen optreden. Dat is een prachtige stad, waar men volgens mij wel openstaat voor deze muziek.”

Ferry’s nieuwe album, waarvan de titel nog niet bekend is, wordt zijn eerste volwaardige soloalbum sinds Olympia (2010). Op die redelijk succesvolle plaat waren ook zijn voormalige Roxy Music-collega’s Brian Eno, Phil Manzanera en Andy Mackay te horen. Naast eigen composities bevatte dat album een eigentijdse versie van Traffic’s No Face, No Name No Number (hieronder te beluisteren). In het Lust For Life-artikel gaat Ferry verder onder meer in op de beginjaren van zijn oude band en zijn auditie voor progrockformatie King Crimson.