Het onlangs door Glenn Hughes en Jason Bonham opgerichte California Breed heeft meer details onthuld over het eerste album. De band brengt het titelloze debuut op 19 mei uit.

In California Breed, de opvolger van het vorig jaar opgeheven Black Country Communion, speelt naast zanger/bassist Glenn Hughes en drummer Jason Bonham de 23-jarige gitarist Andrew Watt. Het debuutalbum verschijnt op 19 mei via Frontiers Records en bevat twaalf nummers, maar op een ‘deluxe edition’ is de bonustrack Solo toegevoegd. Eerder zei Hughes over dit nieuwe project: “Ik beloof dat dit iets bijzonders gaat worden”.

Tegen het Britse blad Classic Rock Magazine vertelt Hughes dat hij het inmiddels ook weer goed kan vinden met voormalig Black Country Communion-gitarist Joe Bonamassa: “We praten weer met elkaar en alles is oké. Ik had beter moeten luisteren toen hij zei dat hij een soloartiest wilde zijn. Black Country was niet meer dan een project voor hem. Ik heb absoluut geen spijt van Black Country Communion, want hierdoor werd ik weer een rockartiest. Dat had in 1983 al moeten gebeuren.”

De zanger onthult ook dat hij nog een aantal andere beroemde snarenmeesters op het oog had om Bonamassa te vervangen: “Jason en ik wilden wel doorgaan als Black Country Communion en we spraken met beroemde vrienden als Zakk Wylde, Steve Vai en Joe Satriani. Zij waren allemaal wel geïnteresseerd, maar konden zich niet toewijden aan het toeren. Dus zouden we weer terugvallen in het Joe Bonamassa-scenario.”

Op het eerste California Breed-album staan de volgende nummers:

 1. The Way
 2. Sweet Tea
 3. Chemical Rain
 4. Midnight Oil
 5. All Falls Down
 6. The Grey
 7. Days The Come
 8. Spit You Out
 9. Strong
 10. Invisible
 11. Scars
 12. Breathe