Een flinke teleurstelling voor fans van Chickenfoot: in tegenstelling tot wat Joe Satriani onlangs beweerde, komt er volgens Sammy Hagar geen nieuw album meer van de band! “Het is een heleboel werk en vervolgens verkopen we niet veel platen. Dat is teleurstellend”, aldus de zanger.

Satriani gaf fans van de hardrocksupergroep in juni hoop tijdens een interview met Artisan News, waarin hij zei dat hij en zijn drie bandmaten al bezig waren met nieuw materiaal. “Iedereen in de band heeft demo’s gemaakt en we hebben er allemaal zin in”, vertelde het gitaarwonder. “Ik weet alleen nog niet hoe het met ons werkschema zit, want dat is zoals gewoonlijk vrij chaotisch.” Het tweede en laatste album van Chickenfoot, met de misleidende titel III, stamt uit 2011.

‘Red rocker’ Sammy Hagar laat nu weten in een interview met Rolling Stone: “Joe is mijn favoriete schrijver om mee te werken sinds Eddie Van Halen, maar ik zie geen reden om een nieuw album te maken. Het hele gedoe met de platenmaatschappij, 150 interviews doen, toeren en om vier uur ’s ochtends opstaan voor de show van Howard Stern… allemaal om 35,000 cd’s te verkopen. Ik begin me een beetje af te vragen of dat het allemaal waard is.”

Hagar, die inmiddels zijn nieuwe akoestische soloalbum Lite Roast heeft uitgebracht, meldt verder: “Ik bedoel, ik ben dol op het maken van muziek, maar om het op Chickenfoots niveau te doen betekent het dat je een half miljoen dollar uitgeeft aan het maken van een plaat. Het duurt zes maanden om te schrijven en opnames te maken. Het is een heleboel werk en vervolgens verkopen we niet veel platen. Dat is teleurstellend. Ik vind het niet prettig om teleurgesteld te worden. Ik wil winnen.”

Op 18 oktober kwam Chickenfoot wel bij elkaar tijdens de finale van een concert van Hagar in Las Vegas. Beelden daarvan zie je hieronder.