Chickenfoot bracht in 2011 al een plaat met de titel III uit, maar nu lijkt er écht een derde album van de hardrock-‘supergroep’ aan te komen. Joe Satriani zegt dat hij en zijn drie collega’s al bezig zijn met het nieuwe materiaal.

Het tweede album van de band, met de misleidende titel Chickenfoot III, is al weer drie jaar oud. In 2012 verscheen nog wel het livealbum LV, maar verder richtten de leden zich op andere projecten. Zo maakte gitaarwonder Joe Satriani weer eens een instrumentale soloplaat (Unstoppable Momentum) en ook frontman Sammy Hagar kwam met nieuw werk: Sammy Hagar And Friends, waarop overigens alle andere leden van Chickenfoot gastrollen vervullen.

Inmiddels zijn Satriani, Hagar, drummer Chad Smith en bassist Michael Anthony bezig met de langverwachte opvolger van Chickenfoot III, zo zegt Satriani in een interview met Artisan News: “Iedereen in de band heeft demo’s gemaakt en we hebben er allemaal zin in. Ik weet alleen nog niet hoe het met ons werkschema zit, want dat is zoals gewoonlijk vrij chaotisch.”

Vooral Hagar heeft het de komende tijd druk. Hij kondigde onlangs namelijk aan al bezig te zijn met een nieuw akoestisch soloalbum, getiteld Light Roast. Ook doet hij mee op de nieuwe plaat van rocker Ted Nugent: Shutup & Jam!

Bekijk ook onze lijst met de elf beste rocksupergroepen.