De ‘supergroep’ Chickenfoot is terug met een nieuwe single. Divine Termination is nu te beluisteren en verschijnt in maart op een nieuwe compilatie van de band.

Chickenfoot bestaat uit ex-Van Halen-leden Sammy Hagar en Michael Anthony, gitarist Joe Satriani en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. Op 10 maart verschijnt de dubbel-cd Best + Live, met hoogtepunten van de eerste twee albums van de band en opnames van een concert in Phoenix, Arizona. De release bevat dus ook een gloednieuwe track: Divine Termination. Dat nummer werd begin vorig jaar al live gespeeld door de heren tijdens twee reünieshows.

Het is voor het eerst sinds 2011 dat er studiowerk van Chickenfoot verschijnt, maar het lijkt er niet op dat Divine Termination een voorproefje is van een volledig nieuwe plaat. Zanger Hagar vertelde in 2014 aan Rolling Stone: “Joe is mijn favoriete schrijver om mee te werken sinds Eddie Van Halen, maar ik zie geen reden om een nieuw album te maken. Het hele gedoe met de platenmaatschappij, 150 interviews doen, toeren en om vier uur ’s ochtends opstaan voor de show van Howard Stern… allemaal om 35,000 cd’s te verkopen. Ik begin me een beetje af te vragen of dat het allemaal waard is.”

Gitarist Satriani wilde echter niets uitsluiten. “We proberen prioriteiten te stellen en dat zal ons waarschijnlijk nooit lukken”, zei hij in hetzelfde jaar tijdens een interview. “Maar ik denk dat er op wat voor manier dan ook nog een paar platen gaan komen.”

Beluister Divine Termination hieronder.