Christine McVie kondigde eerder dit jaar aan wel open te staan voor een optreden met haar oude band Fleetwood Mac. Stevie Nicks heeft nu bevestigd dat haar ex-collega inderdaad zal meedoen tijdens twee shows.

Nicks maakte het nieuws bekend in een interview met de BBC. Christine McVie – die de band in 1998 verliet – zingt mogelijk slechts één lied mee tijdens twee concerten: “Het zal waarschijnlijk Don’t Stop zijn”, zegt Nicks, “Ik weet het niet zeker, maar ze gaat met ons mee naar Ierland om te repeteren.” Om welke twee Fleetwood Mac-shows het precies gaat, is nog niet bekend, maar het is zeer waarschijnlijk dat Nicks doelt op twee van de drie komende optredens in Londen.

Eerder deze maand zei Johnnie Walker, presentator van BBC Radio 2, al dat hij met McVie gesproken had. “Ik stelde haar de vraag: ‘Christine, is er een kans dat je weer met Fleetwood Mac op het podium zal staan tijdens shows in Engeland?’ Ze antwoordde: ‘Als ze me vragen, zal ik spelen’”, zo meldde Walker in een uitzending.

De Fleetwood Mac–reünie is verrassend, want in december zei Nicks nog tegen Rolling Stone: “Volgens mij is de kans daarop niet groter dan dat de aarde geraakt wordt door een asteroïde. Ze is er klaar mee. Soms zie je het gewoon aan iemands gezicht. Ze wil het niet meer doen.”

Volgende maand speelt Fleetwood Mac twee keer in de Ziggo Dome in Amsterdam (7 en 26 oktober), maar het lijkt erop dat de volledige Rumours-bezetting alleen tijdens de twee shows in Engeland van de partij is. Want, zo zegt Nicks tegen de BBC, McVie wil niet vliegen en niet naar Amerika gaan.

Enkele maanden geleden bracht de band, zonder McVie, een ep uit met het eerste nieuwe materiaal van Fleetwood Mac sinds het album Say You Will (2003). Volgens Lindsey Buckingham zijn er meer opnames gemaakt die hoogstwaarschijnlijk ook nog uitgebracht worden. Wanneer precies is nog niet bekend.

Bekijk ook onze lijst met de tien beste Fleetwood Mac-songs van Christine McVie.