Opnames van een concert dat Eric Clapton in 2007 gaf, met wijlen J.J. Cale als speciale gast, verschijnen in september op een nieuw live-album. Ook Derek Trucks, Robert Cray en Doyle Bramhall II zijn te horen op de dubbel-cd Live In San Diego.

Het concert in iPayOne Center in San Diego op 15 maart 2007 was onderdeel van een tournee ter promotie van The Road To Escondido, het duo-album dat J.J. Cale en Eric Clapton een jaar eerder hadden uitgebracht. Tijdens deze show waren de twee oude vrienden niet de enige gitaarhelden op het podium. Zo speelt Derek Trucks (The Allman Brothers Band, Tedeschi Trucks Band) mee in enkele nummers van – zeer toepasselijk – Derek & The Dominos, terwijl Robert Cray meedoet in de afsluitende uitvoering van Crossroads.

J.J. Cale is te horen in vijf tracks van het album, waaronder de door hem geschreven klassiekers After Midnight en Cocaine. De ‘Tulsa Sound’-pionier overleed in 2013 en een jaar later bracht Clapton al een ode aan de zanger/gitarist met het album The Breeze: An Appreciation Of J.J. Cale, waar verder grote namen als Mark Knopfler, John Mayer en Tom Petty aan meewerkten.

Live In San Diego verschijnt op 30 september als dubbel-cd en 3lp-set. Beelden van het optreden kun je hieronder bekijken.