AC/DC-bassist Cliff Williams, die eerder dit jaar al aankondigde uit de band te stappen na de Rock Or Bust Tour, heeft in een video uitgelegd waarom hij die keuze heeft gemaakt. De tournee werd afgelopen dinsdag afgesloten met een show in Philadelphia.

In een videoboodschap voor de fans (hieronder te bekijken) legt Williams uit dat hij niet meer wil toeren omdat hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen: “Het is gewoon tijd om uit de band te stappen, dat is alles. Het is niet omdat we Malcolm [Young], Phil [Rudd] of Brian [Johnson] kwijtraakten. Ik bedoel, alles verandert wanneer zoiets gebeurt. Net zoals toen Bon [Scott] overleed, toen veranderde er ook veel. Alles verandert, dus daar heeft het niets mee te maken.”

Opmerkelijk genoeg gaf de bassist in juli nog aan dat zijn keuze deels met het verlies van de bovengenoemde collega’s te maken had. “Ik heb dit de afgelopen veertig jaar gedaan, maar na deze tour trek ik me terug en stop ik met toeren en opnemen”, vertelde Williams in een interview met Gulfshore Life. “Het verlies van Malcolm, het gedoe met Phil en nu met Brian… het is niet meer hetzelfde. Ik voel gewoon dat dit de juiste beslissing is.”

Afgelopen dinsdag eindigde de Rock Or Bust-tournee met een concert in Philadelphia, dat dus niet alleen de laatste show van de band met Axl Rose als zanger was, maar dus ook Williams’ laatste AC/DC-optreden markeerde.