Vele beroemde vrienden en collega’s van Gregg Allman traden in januari op tijdens een concert ter ere van de legendarische Allman Brothers Band-zanger. Opnames van deze show verschijnen in mei op dvd en de uitvoering van Midnight Rider is alvast te bekijken.

Naast The Allman Brothers Band zelf maakten op 10 januari dit jaar vele andere rocksterren hun opwachting tijdens de show All My Friends: Celebrating The Songs And Voice Of Gregg Allman in het Fox Theatre in Atlanta. Zoals de titel van het concert al aangeeft, speelden zij allemaal songs uit de lange carrière van de 66-jarige zanger. Zo zong John Hiatt een cover van One Way Out, deed Dr. John het minder bekende Let This Be A Lesson To Ya’, en deelde Allman zelf het podium met onder anderen Taj Mahal (voor Statesboro Blues) en Jackson Browne (voor de ballad Melissa en Browne’s eigen These Days).

Voordat The Allman Brothers Band alle artiesten uitnodigde om het podium op te komen voor de bij dit soort concerten gebruikelijke ‘all-star finale’, zong Allman ook de klassieker Midnight Rider met hulp van Zac Brown en Vince Gill. De opname daarvan is hier alvast te bekijken. De volledige show, met verder optredens van onder anderen Widespread Panic, Pat Monahan en Sam Moore, wordt in mei uitgebracht op dvd en dubbel-cd, aangevuld met onder meer interviews en een kijkje achter de schermen.

Eerder dit jaar lieten gitaristen Derek Trucks en Warren Haynes weten dat zij The Allman Brothers Band eind 2014 zullen verlaten. Niet lang daarna gaf Gregg Allman aan helemaal te willen stoppen met toeren en zich op zijn solowerk te richten. Ondertussen is een biopic over het leven van de zanger in de maak, met Oscarwinnaar William Hurt (o.a. Kiss Of The Spider Woman, Children Of A Lesser God) in de hoofdrol.

Bekijk ook onze lijst met de tien beste songs van The Allman Brothers Band.