Whitesnake, het meest succesvolle album van de gelijknamige band, is in 2017 al weer dertig jaar oud. Reden voor frontman David Coverdale om een punt achter zijn carrière te zetten, zo kondigde hij onlangs aan in een interview met Rolling Stone.

Afgelopen vrijdag kreeg Deep Purple een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame. Een van de acht ingehuldigde (ex-)bandleden is David Coverdale, die tussen 1973 en 1976 deel uitmaakte van de hardrockgroep. De zanger maakte met Whitesnake nieuwe versies van songs uit die tijd en die ‘covers’ verschenen in mei vorig jaar op The Purple Album. Die plaat was volgens Coverdale bedoeld als zijn afscheid van de muziekbusiness.

The Purple Album was ooit bedoeld als een project met Ritchie Blackmore. Na de dood van Deep Purple-toetsenist Jon Lord wilde Coverdale weer samenwerken met de gitarist en op een gegeven moment werd zelfs geprobeerd een renaissanceversie van het Purple-nummer Sail Away op te nemen met Blackmore en diens vrouw Candice Night. “Maar ik kon het niet eens worden met de ideeën die zij hadden”, vertelt Coverdale aan Rolling Stone. “Dus dacht ik: dit wordt mijn afscheidsplaat. Maar het album deed het zo goed dat ik me volgend jaar pas terugtrek uit de muziek, want dan is het 1987-album dertig jaar oud.”

Coverdale liet in hetzelfde interview ook weten nog geen plannen te hebben voor een reissue ter gelegenheid van de ‘verjaardag’ van 1987, zoals de succesvolle Whitesnake-plaat in kwestie ook wel genoemd wordt.