Wie vorig jaar september bij het concert van Crosby, Stills & Nash in de Heineken Music Hall was, zou zomaar de laatste show van de groep in Nederland gezien kunnen hebben. Volgens Graham Nash werken de drie zangers nooit meer samen, vanwege een ruzie met David Crosby.

De inmiddels 74-jarige Nash sprak onlangs met het Nederlandse muziekblad Lust For Life over zijn ruzie met Crosby, die zelfs uitmondde in een gevecht op het podium tijdens een concert van het legendarische trio: “Het is de eerste keer dat ik dit hardop zeg. Maar zo zit het nu eenmaal. Je vroeg me of er nog meer van CSN komt? Nou, mijn antwoord is nee. En dat is heel treurig, want we zijn best goed. Maar ik ben op dit moment niet zo dol op David Crosby. Hij heeft me verschrikkelijk behandeld de afgelopen twee jaar. Echt heel erg verschrikkelijk.”

Nash is niet het enige lid van CSNY met wie Crosby de afgelopen tijd ruzie maakte. Nadat hij in 2014 de nieuwe vriendin van Neil Young (actrice Daryl Hannah) een ‘puur giftig roofdier’ noemde, liet de Canadese rocker weten nooit meer te willen optreden met Crosby, Stills & Nash. Maar ook toekomstige optredens van CSN zonder Young lijken nu uitgesloten. “David heeft het hart uit Crosby, Stills & Nash gerukt”, aldus Nash.

“Vijfenveertig jaar lang ben ik er voor hem geweest om zijn fucking ass te redden, maar hij behandelt me alsof ik vuil ben”, vervolgt de zanger in het interview dat later deze maand volledig te lezen is in Lust For Life. “Dat kun je niet doen bij mij. Misschien voor een dag, zolang ik denk dat je wel weer bijdraait. Maar als je maar blijft doorgaan en ik steeds maar gemene e-mails van je blijf krijgen… Dan ben ik er klaar mee. Fuck you.”

Alle leden van CSNY hebben de komende tijd soloprojecten op stapel liggen. Graham Nash brengt volgende maand zijn zesde soloalbum This Path Tonight uit. In mei verschijnt vervolgens Pierced Arrow, de tweede plaat van Stephen Stills’ nieuwe band The Rides (verder bestaande uit Kenny Wayne Shepherd en Barry Goldberg). Ondertussen hebben ook David Crosby en Neil Young laten weten bezig te zijn met nieuwe muziek.