Roger Daltrey heeft een solonummer van zijn The Who-collega Pete Townshend opgenomen voor het goede doel. Zijn versie van Let My Love Open The Door is te beluisteren op de website van de door Daltrey en Townshend gestarte campagne Teen Cancer America.

Buiten The Who waren beide heren redelijk succesvol als soloartiesten. Een van de grootste hits van Townshend was Let My Love Open The Door, afkomstig van zijn album Empty Glass (1980). Dat zijn collega Roger Daltrey het nummer nu opgenomen heeft, lijkt een opmerkelijke keuze, maar de tekst is heel toepasselijk voor de Teen Cancer America-campagne. Een fragment is hieronder te beluisteren in een reclamespot en de volledige versie kun je hier vinden.

In een interview met Yahoo Music legt Daltrey uit: “Het is extreem belangrijk dat ziekenhuizen een apart gedeelte hebben waar tieners met kanker behandeld kunnen worden. Ze zijn te oud om als kinderen gezien te worden en te jong om volwassen genoemd te worden. Ze hebben niet echt een comfortabele ruimte en dat is ongelooflijk pijnlijk voor iemand met zo’n trauma. Natuurlijk kunnen we niet alle tieners met kanker redden, maar we kunnen de maanden of jaren van behandelingen die ze moeten doormaken minder traumatisch maken.”

Daltrey moest vorig jaar een aantal concerten van The Who annuleren nadat er bij hem een hersenvliesontsteking werd vastgesteld. De zanger moest drie weken in het ziekenhuis blijven, maar niet lang daarna was hij al weer in de studio om zijn versie van Let My Love Open The Door op te nemen.