Voor het eerst in bijna twintig jaar stonden de Kinks-broers Ray en Dave Davies afgelopen vrijdag weer samen op het podium. Het bijzondere reünieoptreden vond plaats in de Islington Assembly Hall in Londen.

Al jaren wordt door zowel Ray als Dave Davies gehint op een reünie van The Kinks, maar het is tot nu toe bij veelbelovende woorden gebleven. Zo zei Ray begin vorig jaar nog tegen Uncut: “Het lijkt er meer dan ooit op dat het gaat gebeuren.” Enkele maanden later verklapte hij in een interview met The Sunday Times dat hij samen met Dave nieuwe songs wilde schrijven: “We hebben elkaar ook een paar keer telefonisch gesproken en gemaild. Hij werkte aan een aantal eigen nummers, maar ik zou erg graag weer samen willen schrijven. We zijn het er allebei over eens dat we niet op oud materiaal willen teren of gaan toeren met de oude hits. Het moet iets nieuws zijn.”

Die Kinks-reünie lijkt onvermijdelijk nu de twee broers – voor het eerst sinds de zomer van 1996 – weer samen hebben opgetreden. Totaal onverwacht kwam Ray afgelopen vrijdag opdagen bij een concert van Dave in Londen, om de avond af te sluiten met het lied dat 51 jaar geleden de doorbraak van hun oude band betekende: You Really Got Me. Na afloop liet Dave op Twitter weten: “We hebben een geweldige avond gehad. Het was leuk om deze show met Ray te doen.”

Bekijk hieronder amateurbeelden van het optreden.