Black Sabbath is op dit moment bezig met een afscheidstournee, waar Bill Ward zoals bekend niet aan meedoet. De drummer heeft inmiddels wel een nieuw project aangekondigd: de band Day Of Errors.

Op zijn Facebookpagina plaatste Ward gisteren een korte aankondiging van zijn nieuwe band. Day Of Errors is een trio, bijgestaan door twee gastmuzikanten, dat volgens de drummer ‘gut-kicking heavy’ muziek maakt. Naast de voormalige Black Sabbath-slagwerker bestaat de line-up uit bassist/zanger Nick Diltz en gitarist/zanger Joe Amodea. Bills zoon Aron en Walter Earl staan het drietal bij op respectievelijk keyboards en percussie.

Ondertussen zijn Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler bezig met de Black Sabbath-afscheidstournee, waarbij op 17 juni het Belgische festival Graspop wordt aangedaan. Ward doet niet mee omdat hij en zijn voormalige bandmaten niet eens konden worden over zijn contract. Vorig jaar haalden Ozzy en hij fel naar elkaar uit in berichten op hun websites en Facebookpagina’s. De drummer eiste excuses van Osbourne voor uitspraken die de zanger in interviews deed. Zo had hij gezegd dat Wards conditie te slecht was voor een Black Sabbath-tournee. Ozzy weigerde echter zijn excuses aan te bieden.