Deep Purple heeft een nieuwe teaser voor het komende album InFinite uitgebracht. De band moet de exacte releasedatum nog onthullen, maar gezien de titel van de komende tour lijkt de plaat het begin van een lang afscheid.

De naam van de tournee die na de release van InFinite volgt, liegt er niet om. The Long Goodbye lijkt het einde van Deep Purple’s bijna vijftigjarige carrière te markeren. De band heeft voor november 2017 alvast een aantal concerten in Engeland aangekondigd, met Europe als voorprogramma. Eerder dit jaar moest Ian Paice enkele shows missen nadat hij een lichte beroerte kreeg. Gelukkig kwam de drummer er snel weer bovenop en is inmiddels het twintigste album InFinite aangekondigd.

InFinite is de opvolger van het in 2013 verschenen Now What?! en werd wederom geproduceerd door Bob Ezrin, bekend van zijn werk met grote namen als KISS, Pink Floyd en Alice Cooper. Bassist Roger Glover meldde onlangs in een video: “Velen van jullie wachten op die nieuwe plaat van ons. Nou, hij komt bijna uit. We namen de songs afgelopen februari in Nashville op en de mix is een paar maanden geleden al gedaan. Het album verschijnt ergens volgend jaar, vroeg in de lente.”

Hieronder kun je een nieuwe korte teaser van het album beluisteren.