Deep Purple brengt het reeds aangekondigde album InFinite op 7 april uit en de release wordt voorafgegaan door een ep met non-album tracks, zo heeft de band inmiddels bekendgemaakt. Ook kun je de nieuwe single Time For Bedlam nu alvast beluisteren.

De afgelopen tijd werden Deep Purple-fans door middel van verschillende teasers al warm gemaakt voor het twintigste studioalbum, dat nu dus een officiële releasedatum heeft. Voor de nieuwe nummers werkte de band weer samen met producer Bob Ezrin en het opnameproces is vastgelegd in een documentaire die aan verschillende uitgaven van InFinite wordt toegevoegd. Een aantal songs dat niet op het album staat, verschijnt op 3 februari op de ‘limited edition’ ep Time For Bedlam.

In de lyric video hieronder kun je de nieuwe single Time For Bedlam al beluisteren. Onlangs kondigde Deep Purple ook een nieuwe tournee aan. De titel daarvan, The Long Goodbye, doet vermoeden dat de band na bijna vijftig jaar van plan is een punt achter zijn carrière te zetten. Ook Nederland heeft een plek in het tourschema: op vrijdag 2 juni staan Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice en Don Airey in de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart.