Vraag een gemiddelde hardrockfan waar hij/zij het meest naar uitkijkt in 2015 en je hebt een grote kans dat nieuw materiaal van Van Halen hoog op het lijstje staat. Helaas, daar hebben we nog geen nieuws over. Wel vermaakt frontman David Lee Roth ons met een heus kerstnummer waarin hij even in de huid van Bob Dylan kruipt.

Het kerstlied van ‘Diamond Dave’ heet simpelweg Happy Holidays! en is een simpel folkdeuntje met een maffe tekst, waarin onder meer de Kerstman, Oprah Winfrey en Elvis Presley langskomen. De begeleiding bestaat simpelweg uit een akoestische gitaar en harmonica, waardoor het feestelijke nummer sterk doet denken aan de ‘talking blues’-songs die Bob Dylan in de jaren zestig op plaat zette. Hoe goed Roth’s bijdrage aan de kerstmuziek is? Laten we zeggen dat we dit liever horen dan de recente remake die Band Aid 30 van Do They Know It’s Christmas? maakte…

Overigens lijkt Van Halen wel bezig te zijn met een opvolger van de comebackplaat A Different Kind Of Truth (2012). In december vorig jaar vertelde Roth dat de band nieuw materiaal aan het schrijven was, maar hij benadrukte wel dat fans voor halverwege 2015 geen nieuw album moesten verwachten. Eerder dit jaar gaf de zanger nog een geheimzinnige update: “Ik ben bezig geweest met een groot Van Halen-project, maar ik kan nog niets aankondigen – anders moet ik bij jullie langskomen en jullie dwingen om het geheim te houden.”

Beluister Happy Holidays! hieronder: