De documentaire Springsteen & I draait volgende maand drie keer in Melkweg Cinema. Op 10, 17 en 24 augustus zal de film over The Boss en zijn fans in Amsterdam te zien zijn.

“We’re here for one reason: because you’re here”, roept Bruce Springsteen vanaf het podium in de trailer van de documentaire Springsteen & I. The Boss wordt wereldwijd geadoreerd door een enorme schare fans. De film geeft een beeld van de invloed die de superster door de jaren heen op verschillende generaties heeft gehad. De verhalen van de fans – waarvan sommige het geluk hadden het podium te mogen delen met hun held – worden afgewisseld met niet eerder vertoonde concertbeelden.

Producer van Springsteen & I is Ridley Scott, de beroemde regisseur van filmklassiekers als Alien, Blade Runner en Thelma & Louise. Net zoals een eerdere succesvolle productie van hem (Life In A Day), is de documentaire opgebouwd uit video’s die vanuit de hele wereld zijn ingestuurd. Meer dan tweeduizend fans werkten mee aan de film, waardoor Springsteen & I een film van en voor fans werd.

Op de officiële website van de film schrijft Scott: “Deze schitterend samengestelde film geeft ons een uniek en krachtig beeld van een artiest en de impact die hij heeft op mensen die zich verbonden voelen met zijn muziek.” Ook meldt de site: “Veertig jaar geleden bestormde Bruce Springsteen de rockscene en veranderde hij deze voor altijd. Zijn muziek definieert een generatie, maar achter de songs schuilen opmerkelijke verhalen van fans. Nu kan het publiek overal ter wereld ontdekken hoe de muziek van Bruce Springsteen de soundtrack van onze levens werd.”

Springsteen & I draait op 10, 17 en 24 augustus in Melkweg Cinema. Kaarten kosten 10 euro (9 euro met korting).

Bekijk ook onze lijst met de elf cruciale momenten uit de carrière van The Boss.