Om het vijftigjarig jubileum van The Doors te vieren, komt er in 2017 een aantal ‘nieuwe’ releases van de band. Fans kunnen zich alvast verheugen op het album London Fog 1966, bestaande uit nooit eerder uitgebrachte opnames van voor de doorbraak.

De zeven tracks op het komende album werden in mei 1966 vastgelegd in de Sunset Strip-bar, waar The Doors toen regelmatig optrad. Deze opnames zijn afkomstig van een van de concertbezoekers: Nettie Peña, die een opnameapparaat had geleend van de school waar haar vader werkte. Pas acht maanden later zou het legendarische debuutalbum van de band verschijnen, maar op de tracklist staat onder meer al een vroege versie van de titelsong van de tweede lp Strange Days, die tevens in 1967 uitkwam. Verder coveren Jim Morrison en de zijnen klassiekers als Lucille en Baby, Please Don’t Go.

Bruce Botnick zorgde ervoor dat de opnames op London Fog 1966 werden opgepoetst, terwijl onder anderen Peña en Elektra Records-labelbaas Jac Holzman, die de band uiteindelijk een platencontract aanbood, aan het woord komen in de liner notes. Ook zijn onder meer een concertposter en een door drummer John Densmore geschreven setlist te vinden in de set. London Fog 1966 verschijnt op 9 december