Op een album dat deze maand uitkomt, wordt het tijdloze werk van The Doors gecoverd door een lijst met classic rock-namen om je vingers bij af te likken. Op Light My Fire – A Classic Rock Tribute To The Doors zijn bandleden van onder meer Deep Purple, Yes en Foreigner te horen.

Je hebt van die bands – The Doors is daar zeker een van – die hun songs zo goed en eigenzinnig uitvoerden dat het vrijwel onmogelijk is om hun werk te evenaren, laat staan te overtreffen. Of dat het leger rockveteranen op Light My Fire – A Classic Rock Tribute To The Doors gaat lukken, is nog maar de vraag, maar de lijst met meewerkende namen is prikkelend genoeg. Onder anderen Ian Gillan, Rick Wakeman, Todd Rundgren, Thijs van Leer, Keith Emerson en Leslie West waagden zich aan de grootste klassiekers van Jim Morrison en de zijnen.

Zo laat de versie van Light My Fire een bijzondere combinatie van Deep Purple-zanger Ian Gillan met Yes-leden Steve Howe en Rick Wakeman horen. In een persbericht zegt de laatstgenoemde toetsenmagiër daarover: “Light My Fire is altijd al een van de iconische nummers geweest waar toetsenisten naar luisteren vanwege het feit dat zo weinig songs met keyboard/orgelsolo’s zich konden meten met tracks waarin gitaarsolo’s te horen waren. Het is ook een sologedeelte dat je de vrijheid geeft voor je eigen interpretatie, zodat wat je ook doet niet te vergelijken is met het origineel. Het was dus erg plezierig om te doen.”

De eveneens van Yes bekende Billy Sherwood doet ook mee op de tributeplaat en neemt daarnaast de productie voor zijn rekening. Eerder bracht hij enkele groten der aarde samen voor albums met covers van acts als The Steve Miller Band, Supertramp en Pink Floyd. Light My Fire – A Classic Rock Tribute To The Doors is vanaf 24 juni verkrijgbaar. De tracklist is als volgt:

 1. L.A. Woman – Jimi Jamison (Survivor), Ted Turner (Wishbone Ash) & Patrick Moraz (The Moody Blues, Yes)
 2. Love Me Two Times – Lou Gramm (Foreigner), Thijs van Leer (Focus) & Larry Coryell
 3. Roadhouse Blues – Leslie West (Mountain), Brian Auger (Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity) & Rod Piazza
 4. Love Her Madly – Mark Stein (Vanilla Fudge) & Mick Box (Uriah Heep)
 5. Riders On The Storm – Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Tony Kaye (Yes) & Steve Cropper (Booker T. & The M.G.’s)
 6. The Crystal Ship – Edgar Winter & Chris Spedding
 7. Intro (People Are Strange) – Keith Emerson (ELP), Jeff ‘Skunk’ Baxter & Joel Druckman
 8. People Are Strange – David Johansen (New York Dolls) & Billy Sherwood
 9. Touch Me – Robert Gordon, Jordan Rudess (Dream Theater), Steve Morse (Deep Purple, Kansas) & Nik Turner (Hawkwind)
 10. The Soft Parade – Graham Bonnet (Rainbow), Christopher North (Ambrosia) & Steve Hillage (Gong)
 11. Hello, I Love You – Ken Hensley (Uriah Heep) & Roye Albrighton (Nektar)
 12. Spanish Caravan – Eric Martin (Mr. Big) & Elliot Easton (The Cars)
 13. Alabama Song (Whiskey Bar) – Todd Rundgren, Geoff Downes (Asia, Yes) & Zoot Horn Rollo (Captain Beefheart’s Magic Band)
 14. Break On Through (To The Other Side) – Mark Farner (Grand Funk Railroad) & Chick Churchill (Ten Years After)
 15. Light My Fire – Ian Gillan (Deep Purple), Steve Howe (Yes, Asia) & Rick Wakeman (Yes)
 16. The End – Pat Travers & Jimmy Greenspoon (Three Dog Night)